SC Veenwouden pakt eerste zege tegen VEV’67

Zondag 06-10-2019
VEENWOUDEN - SC Veenwouden behaalde haar eerste overwinning van dit seizoen dankzij een zwaar bevochten 2-1 zege op de verliezende bekerfinalist van vorig seizoen VEV’67 uit Leek.

De thuisclub had de wedstrijd al in de eerste helft kunnen beslissen maar verzuimde dat waardoor het na de 2-1 halverwege de tweede helft nog spannend werd met een sterk aandringend VEV. De thuisclub begon sterk aan de wedstrijd want het kreeg in de eerste tien minuten drie prima kansen. Wytze Veenstra schoot de voorzet van Arjen Haringsma echter net naast en na een prima actie van Sybrand de Graaf schoot Wytze Veenstra de bal tegen de onderkant lat waarna Arjen Haringsma de rebound tegen een verdediger aan schoot. In de 10e minuut een prima solo van Sybrand de Graaf dat eindigde met een schot op de lat. In de 23e minuut kwam SCV verdiend aan de leiding toen Wytze Veenstra een diepe bal van Stefan Jan Sijtsma goed doorkopte waarna Arjen Haringsma de defensie te snel af was en beheerst scoorde:1-0 De gasten kwamen daarna beter in de wedstrijd en kregen mogelijkheden.

Na een prima actie van Jeffrey Visser schoot Arjan de Vries echter naast en kopballen van Ger Ausma misten de juiste richting terwijl de inzet van Ger Ausma veel te slap was om doelman Wytze Reitsma te verontrusten. SCV was in de 40e minuut nog dichtbij een treffer maar het schot van Sybrand de Graaf belandde op de kruising. VEV leek direct na rust op 1-1 te komen maar de inzet van Jeffrey Visser belandde op de paal. In de 49e minuut kwam SCV op 2-0 toen uitblinker Sybrand de Graaf door de defensie soleerde en fraai raak schoot. Arjan de Vries had VEV drie minuten later op 2-1 moeten zetten maar hij kopte van dichtbij over. In de 67e minuut kwam de spanning terug in de wedstrijd toen invaller Menco Oedzes met een bekeken afstandsschot vanaf de rand van de zestien succes had:2-1 VEV zette aan voor een slotoffensief maar veel kansen leverde dat niet op, terwijl de thuisclub niet wist te profiteren van de geboden ruimte.

Toch leken de gasten in de 82e minuut nog op gelijke hoogte te komen toen de gevaarlijkste man bij VEV, Jeffrey Visser goed voorzette op Robin Elderman die vanaf een meter of vijf goed inkopte maar doelman Wytze Reitsma wist met een katachtige reflex de bal uit het doel te ranselen waarna de thuisclub de overwinning over de streep wist te trekken.

 

terug naar overzicht
SC Veenwouden pakt eerste zege tegen VEV’67SC Veenwouden pakt eerste zege tegen VEV’67Meer foto´s op www.rtvnof.nl
© Foto's: Meint de Vries

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie