SC Veenwouden reist af naar CVVO Lemmer · Foto('s): 

SC Veenwouden reist af naar CVVO Lemmer

vrijdag 17 mei 2019

Zaterdag 18 mei gaat SC Veenwouden op bezoek bij CVVO in Lemmer. SC Veenwouden heeft zich inmiddels veilig gespeeld voor een nieuw seizoen in de tweede klasse. Voor CVVO is dat laatste nog lang geen uitgemaakte zaak. CVVO staat met nog twee wedstrijden te spelen zes punten achter op de veilige plek die nu aan VV Nijland is toebedeeld.

CVVO moet de beide laatste wedstrijden winnen en is dan nog afhankelijk van de resultaten van VV Nijland. Trainer Anton van Zwol heeft met zijn selectie de doelstelling van dit seizoen inmiddels bereikt. Na de 4-2 overwinning op VV Nijland wist SC Veenwouden afgelopen week uit tegen ’t Fean ’58 in een aantrekkelijk duel 3-3 gelijk te spelen met doelpunten van Rinse Procee, Sybrand de Graaf en topscorer Wytze Veenstra. Over de gehele wedstrijd een terechte uitslag, maar op basis van de tweede helft had er zeker meer in gezeten. Na afloop, in de bestuurskamer, konden beide voorzitters van ’t Fean en SC Veenwouden zich goed vinden in de uitslag. Ook in de eindranglijst ontlopen beide teams zich nauwelijks.

Stroef
CVVO is alweer 7 jaar een gewaardeerd team in de tweede klasse en de club is in al die jaren nagenoeg altijd in het linker rijtje geëindigd. Dit seizoen loopt het ronduit stroef voor trainer DanielSchmidt en zijn manschappen. Afgelopen week werd er knap met 4-1 gewonnen van TONEGO. Daarmee is er toch nog een ‘Houdini-scenario’ mogelijk voor CVVO om de nacompetitie te ontlopen. Verwacht mag worden dat zij in de resterende wedstrijden tegen SC Veenwouden en ’t Fean ’58 alles uit de kast zullen halen voor zes wedstrijdpunten.

Vrijuit
Aan de andere kant kan SC Veenwouden zaterdag vrijuit gaan voetballen voor een goed resultaat. De laatste uitwinst (2-5) voor SC Veenwouden dateert alweer uit het seizoen 1993-1994. Dat SC Veenwouden van mening is dat daar nu echt verandering in moet komen, mag duidelijk zijn. Hoe deze tweestrijd zal eindigen, wordt zaterdagmiddag beslist. Het is in ieder geval een wedstrijd waar het nodige op het spel staat. Om 15.00 uur wordt er, na het fluitsignaal van scheidsrechter Stundebeek uit Coevorden, afgetrapt op sportpark ‘De Rien” in Lemmer.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?