SC Veenwouden na rust op dreef tegen d’Olde Veste ’54 · Foto('s): Meint de Vries
  Meint de Vries

SC Veenwouden na rust op dreef tegen d’Olde Veste ’54

zondag 01 mei 2016

SC Veenwouden bood opnieuw spektakel door een 0-2 achterstand om te buigen in een klinkende 5-2 overwinning. De gasten waren in de eerste helft de betere ploeg en door twee verdedingsfouten stond het na twintig minuten al 0-2. Gerard Kloeten onderschepte in de achtste minuut een pass van Jelke Jaap de Roos en liet doelman Coenraad van der Mark met een fraaie lob kansloos.

In de achttiende minuut verwerkte de SCV-doelman een scherpe corner van Sander Nijstad niet goed waarna Danny Bijlsma simpel voor 0-2 kon zorgen. Gerard Kloeten had daarna voor 0-3 moeten zorgen maar doelman van der Mark herstelde zich goed van zijn fout door de bal van de schoen te plukken. Na ruim een half uur zorgde Nivard Vrieling vanuit het niets met een afstandsschot voor de aansluitingstreffer. De gasten verzuimden daarna enkele grote kansen te benutten.

Patrick de Vente zag de doelman ten koste van een corner redding brengen en Clint Kruisweg had in de veertigste minuut de hoek maar voor het uitzoeken, maar de bal werd van de lijn gehaald door Wigle Westerlaan. In de tweede helft speelde de thuisclub uitstekend en werden de gasten, die nog een minimale kans hadden op de nacompetitie, naar een overigens geflatteerde nederlaag gespeeld. Wytze Veenstra zorgde direct na rust met een kopbal voor de gelijkmaker, dit na een goede voorzet van Rinse Procee.

In de vierenzestigste minuut kwam de thuisclub op voorsprong toen Erik de Vries na een fraaie solo vanaf de middenlijn een 1-2 combinatie aanging met Wytze Veenstra en vervolgens rondde Erik deze fraaie aanval beheerst af. In de vijfenzeventigste minuut krulde Albertjan van Zwol een vrije trap keurig langs de muur en Stefan Jan Sijtsma bepaalde in de negenenzeventigste minuut de eindstand op 5-2 door na een afgeslagen aanval vanaf de rand van de zestien keihard raak te schieten.

Door dit resultaat is SC Veenwouden in punten gelijk gekomen met Bedum. Zaterdag aanstaande wacht thuis de kraker tegen hekkensluiter Groen Geel en bij winst lijkt nacompetitie een haalbare kaart.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
SC Veenwouden na rust op dreef tegen d’Olde Veste ’54 · Foto('s): Meint de Vries
  Meint de Vries

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 18:00
  Ouwe Meuk
  Leo Smidt
 • 18:00 - 19:00
  Willem yn 'e Jûn
  Willem Mulder
 • 19:00 - 20:00
  Fryslân Fan
  Jaap van der Laan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Sietse Weistra
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio