SC Veenwouden simpel opzij gezet door veel beter BCV · Foto('s): Meint de Vries
  Meint de Vries

SC Veenwouden simpel opzij gezet door veel beter BCV

zondag 28 januari 2018

De hervatting van de competitie leverde op papier meteen een leuke derby op. In de praktijk werd het publiek echter niet erg verwend. De veel betere thuisclub had geen kind aan Veenwouden dat kwalitatief de mindere was. De gasten hadden het verschil in kwaliteit moeten compenseren met inzet en strijd maar liet het daarin volledig afweten. De thuisclub was de baas op het veld en was in de duels veel scherper. Op de overwinning van BCV viel dan ook niets af te dingen. In feite kwam SCV nog goed weg met de 3-1 nederlaag. Indien de thuisclub het vizier wat scherper had afgesteld was de nederlaag nog groter geweest.

In een heel matige eerste helft had BCV een veldoverwicht op het moeilijk bespeelbare veld. Het gevaar moest bij de thuisclub komen van de snelle linksbuiten Harmen Vlietstra. Met zijn acties bezorgde hij Nico van der Mark een hele lastige middag. Al na een paar minuten had BCV de leiding kunnen nemen toen Vlietstra een goed voorzet losliet op Fedde Durk Kingma die echter zwak in schoot. SCV kon alleen maar tegenhouden en kwam zelf niet tot een fatsoenlijke aanval. Halverwege de eerste helft werd het 1-0 toen Roeland Rusticus raak schoot uit een corner van Harmen Vlietstra.

Vijf minuten na rust werd de wedstrijd in feite beslist toen Harmen Vlietstra uit een dieptepass van Cor de Jong de vrije doortocht kreeg en alleen voor de keeper geen fout maakte: 2-0. BCV kreeg daarna de ruimte om de voorsprong uit te breiden maar Cor Pieter Pander en Paul Westra wisten de mogelijkheden niet te benutten. In de 68e minuut had Paul Westra succes met een fraai afstandsschot in de kruising: 3-0. SCV wist in de 80e minuut de eer nog te redden toen er een overtreding gemaakt werd op Robbert Lodewijks in het strafschopgebied en Stefan Jan Sijtsma de penalty benutte: 3-1.

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00
  • 21:00 - 23:00
  • 23:00 - 00:00
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?