SC Veenwouden speelt succesvol OFK-toernooi in Franeker

Zondag 12-01-2020
FRANEKER - Zaterdag was de finaleronde van de Open Friese Kampioenschappen Zaalvoetbal (OFK) in Franeker. SC Veenwouden wist het in deze finaleronde met aantrekkelijk aanvallend voetbal te schoppen tot de laatste acht. In de kwartfinale was het zaalteam van De Herauten uit Burgum een maatje te groot voor SC Veenwouden. De finale werd uiteindelijk gewonnen door het zaalteam van drs Vijfje uit Groningen. Zij namen de strafschoppen beter dan De Herauten.

Aan de OFK doen ieder jaar een kleine honderd teams mee. Het is daarmee een van de grootste zaalvoetbaltoernooien in Noord-Nederland. SC Veenwouden doet ieder jaar mee aan het toernooi. Deze editie zelfs met twee teams. Allen het eerste team wist zich te plaatsen voor de finaleronde. Een opvallend detail. Het tweede team van SC Veenwouden wist in de voorronde van de latere kampioen drs Vijfje met 2-1 te winnen.

In de poulewedstrijd moest SC Veenwouden het opnemen tegen de zaalteams van Wardy uit Ferwert, FC Puinhoop United uit Heerhugowaard en VV Minnertsga. De eerste tegenstander VV Wardy wordt verslagen met 3-0. FC Puinhoop United is een geduchte tegenstander, welke het in eerdere edities ver heeft geschopt in het toernooi. Toch wordt ook deze wedstrijd vrij gemakkelijk met 4-1- gewonnen door SC Veenwouden. De laatste wedstrijd tegen VV Minnertsga is voor de statistieken. Wederom een mooie 5-1 overwinning. Daarmee is SC Veenwouden poulewinnaar en gaat door naar de laatste 16 overgebleven teams.

De volgende wedstrijd in de knock-out fase moet SC Veenwouden aantreden tegen SC Leovardia uit Leeuwarden. Al vroeg in de wedstrijd krijgt SC Veenwouden een strafschop mee. Deze wordt benut. Vanaf dat moment loopt SC Veenwouden met mooi aanvallend spel uit naar een 6-0 overwinning.  De kwartfinale is bereikt met acht overgebleven teams: SC Veenwouden, De Herauten, drs Vijfje, zaalteam VV Workum, Wykels Hallum, Sint Annaparochie, PKC ’83 en VV Noardburgum

Het zaalteam van De Herauten bleek in de kwartfinale te sterk voor SC Veenwouden. Deze wedstrijd werd uiteindelijk met 3-0 verloren. Desondanks kan SC Veenwouden terugkijken op een zeer geslaagd zaaltoernooi. Vanaf nu gaat het weer om het veldvoetbal. Dinsdagavond wordt op het veld van FVC geoefend tegen VC Trynwalden en komende zaterdag wordt er in Heerenveen geoefend tegen Heerenveense Boys. Een week later, op 25 januari is er de eerste competitiewedstrijd thuis tegen SC Stiens.

terug naar overzicht
SC Veenwouden succesvol op OFKSC Veenwouden succesvol op OFKMeer foto's en verslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Meint de Vries

Vandaag op de radio

00:00-07:00 | Hollandse Nacht
07:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Goed gestemd
09:00-11:00 | Kerkdienst
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow (Herh.)
14:00-17:00 | Runwei Sport
17:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Tobias Post
20:00-22:00 | RTV Metalcafé
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie