SC Veenwouden stunt tegen koploper Zuidhorn · Foto('s): Meint de Vries
  Meint de Vries

SC Veenwouden stunt tegen koploper Zuidhorn

zondag 20 oktober 2019

SC Veenwouden zorgde voor een stunt door koploper Zuidhorn in eigen huis de eerste nederlaag te bezorgen. In een gelijk opgaande wedstrijd kregen beide teams de nodige kansen maar uiteindelijk was het SC Veenwouden dat daar het meest efficiënt mee om sprong en de punten verdiend mee naar huis nam. Op het fraaie sportpark kon het vele publiek genieten van een aantrekkelijke wedstrijd. De gasten starten wat onwennig en de thuisclub kreeg in de eerste vijf minuten direct al twee mogelijkheden maar Jordi Schuiling prikte de bal in het zijnet en Brian Tefi schoot hoog over.

Na tien minuten kreeg SCV haar eerste goede mogelijkheid toen Arjen Haringsma een goede voorzet losliet op Wytze Veenstra maar deze miste de bal op een haar na. Daarna was het weer Zuidhorn dat doelman Wytse Reitsma testte met twee goede schoten van Thijs Zwarteveen en Brian Tefi die hij stompend verwerkte. Daarna was het weer de beurt aan SCV maar Wytze Veenstra was net niet attent genoeg om een voorzet van Nico van der Mark af te ronden terwijl een voorzet van Jordy Weykamp goed werd ingekopt door Stefan Jan Sijtsma maar de bal kon van de lijn worden gehaald. In de 41e minuut nam SCV de leiding toen Sybrand de Graaf een voorzet van Arjen Haringsma oppikte, naar binnen sneed en de bal in de verre hoek schoot: 0-1.

De thuisclub ging na rust furieus van start wat in de 48e minuut resulteerde in de gelijkmaker toen de topscorer van Zuidhorn, Jaap Jacobs zijn negende treffer van het seizoen aantekende door een voorzet van Brian Tefi binnen te koppen: 1-1. Dit was een jubileumtreffer voor Jacobs die daarmee zijn totale productie opvoerde tot 150. Het spel bleef op en neer golven en in de 61e minuut leidde dat tot de 2-1 voorsprong voor de thuisclub toen Thijs Zwarteveen goed voorgaf en Brian Tefi vanaf de rand van de zestien meter verwoestend uithaalde. In de 69e minuut kwam SCV op gelijke hoogte toen Stefan Jan Sijtsma een voorzet verlengde op Wytze Veenstra die de bal over doelman Lars Striesenou heen lepelde: 2-2. De thuisclub gaf steeds meer ruimte weg achterin en in de 78e minuut profiteerde Stefan Jan Sijtsma daarvan toen hij raak kopte uit een voorzet van Arjen Haringsma: 2-3. Twee minuten later werd het zelfs 2-4 toen Wytze Veenstra Stefan Jan Sijtsma vrij voor de keeper zette en Stefan wist wel raad met deze mogelijkheid. Zuidhorn viel aan met de moed der wanhoop maar het was SCV dat de kansen kreeg. Sybrand de Graaf kreeg nog twee prima mogelijkheden maar tot treffers leidde dit niet. SCV verzuimde diverse overtalsituaties goed uit te spelen zodat Zuidhorn een ruimere nederlaag bespaard bleef. De thuisclub was in de 87e minuut nog eenmaal dicht bij een tegentreffer maar het schot van Kevin van der Kooi werd met een geweldige redding door doelman Reitsma onschadelijk gemaakt. Een verdiende overwinning voor SCV dat daardoor opschoof naar de middenmoot.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00