SC Veenwouden toont veerkracht tegen VVI · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

SC Veenwouden toont veerkracht tegen VVI

zondag 03 november 2019

In een aantrekkelijk duel toonde SC Veenwouden in Idskenhuizen veerkracht door in de tweede helft een 3-1 achterstand om te buigen in een 3-4 overwinning. Beide teams gingen vol voor de winst en dat zorgde voor een spectaculair duel waarin het kansen regende. Het betere voetbal kwam na rust van de gasten al moest het oppassen voor de counters van VVI. Dat SCV uiteindelijk met de drie punten aan de haal ging was verdiend al had de thuisclub gezien de strijdlust wellicht een punt verdiend.

Vanwege het overlijden van oud-vrijwilliger en trouw SCV-supporter Harm de Boer werd er voor de wedstrijd een minuut stilte in acht genomen. VVI kreeg in de eerste vijf minuten al een dot van een kans maar Tjisse Kerkstra schoot van dichtbij hoog over. Stefan Jan Sijtsma kreeg namens SCV een goede mogelijkheid maar zijn schot ging naast. In de 20e minuut nam de thuisclub de leiding toen Tjisse Kerkstra een voorzet van Johannes Lindeboom afrondde:1-0 Vijf minuten later was het alweer gelijk toen Arjen Haringsma met een fraaie solo de achterlijn haalde en goed voorgaf op Sybrand de Graaf die zich knap vrijspeelde en raak schoot:1-1 In de 33e minuut kwam VVI wat gelukkig opnieuw aan de leiding toen Robbert Lodewijks een voorzet van Jelle de Lange ietwat ongelukkig in eigen doel schoot:2-1 SCV kreeg daarna een drietal kansen om de stand gelijk te trekken maar treffers leverde dat niet op.

In de 56e minuut was SCV dicht bij de gelijkmaker maar het schot van Jordy Weykamp werd door doelman Marnix Zandstra met de voet gekeerd waarna Arjen Haringsma de rebound naast schoot. In de 65e minuut kwam de thuisclub op 3-1 toen Johannes Lindeboom goed voorgaf op Tjisse Kerkstra. Doelman Wytse Reitsma wist in eerste instantie het schot te keren maar in de rebound was hij kansloos op het schot van Rudmer Abma. De wedstrijd leek gespeeld maar niets was minder waar. Vijf minuten later werd een lichte overtreding van Rudmer Abma op Stefan Jan Sijtsma bestraft met een penalty die door Stefan Jan zelf werd benut:3-2 SCV ging daarna op zoek naar de gelijkmaker en dat lukt in de 80e minuut toen Wytze Veenstra een voorzet goed doorkopte op Sybrand de Graaf die het centrale duo te snel af was en ook doelman Zandstra kwam te laat om nog in te kunnen grijpen:3-3 In de 85e minuut greep SCV zowaar ook nog de volle buit toen Sybrand de Graaf Arjen Haringsma op de rand van de zestien aanspeelde. Arjen draaide knap weg van zijn tegenstander en liet doelman Zandstra daarna kansloos met een strak schot in de hoek:3-4 VVI gooide hierna alles op de aanval en het kreeg ook nog een goede mogelijkheid maar het schot van Johannes Lindeboom werd door doelman Reitsma stompend buiten de palen gehouden. SCV boekte daarmee haar derde overwinning op rij en klom op naar de zesde plaats op de ranglijst. VVI blijft in de gevarenzone.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00
  • 20:00 - 22:00