Sc Veenwouden vergeet te winnen in Joure · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Sc Veenwouden vergeet te winnen in Joure

maandag 29 november 2021

JOURE – In mogelijk de laatste competitiewedstrijd van het jaar 2021 ging SC Veenwouden op bezoek bij SC Joure op Sportpark de Hege Simmerdyk. Een troosteloze blik, wanneer twee clubs tegen elkaar strijden, zonder publiek en met slecht en koud herfstweer.

Twee teams, die de punten hard nodig hadden in de competitie, gingen beide vanaf minuut een vol op de aanval. Joure kreeg in de eerste vijf minuten twee kansen om de score te openen, maar zag beide keren dat de defensie van Veenwouden goed stond op te letten en de schoten kon blokkeren. In de 11e minuut werd Arjen Haringsma de diepte ingestuurd en kon zo doorlopen richting de doelman. Het doelpunt werd echter voorkomen door goed keeperswerk. Voor Haringsma was dit helaas ook z’n laatste actie van de wedstrijd, wegens hamstringklachten moest hij vroegtijdig het veld verlaten en kwam Hessel Ellens voor hem in de plaats. In de 13e minuut had Joure een grote kans om de score te openen. Vanaf links werd er razendsnel gecounterd. De bal werd voorgegeven op de spits. Deze had de bal voor het inschieten, maar doelman Yannick van der Kooi stond op de goede plek, en wist het doelpunt te voorkomen. Beide teams kregen volop kansen, maar de doelpunten werden vooralsnog niet verzilverd. In de 35e minuut werd Luc van der Kooi de diepte ingestuurd na een prima steekpass van Marinus Hoekstra. Van der Kooi werd in het strafschopgebied gevloerd, waardoor scheidsrechter Moed niet een andere keuze had dan de bal op de stip te leggen. Stefan Jan Sijtsma legde de bal beheerst door het midden in het net en zorgde voor de voorsprong voor Veenwouden; 0-1. Dit werd ook tevens de ruststand.

In de 49e minuut, vroeg in de tweede helft werd de score verdubbeld. Een goede actie en kans van Hessel Ellens stuitte op de voeten van de doelman, waarna Luc van der Kooi vanuit de rebound de bal in de doel kon krijgen; 0-2. Een vel spelend Veenwouden wou hierna ook doordrukken en was op zoek naar meer, maar werd achteruit gedrukt door Joure. Door de stand moest er wat gebeuren door de thuisploeg en werd een beetje een alles of niets formatie neergezet met veel mensen in de aanval. In de 55e minuut werd de aansluitingstreffer gemaakt door Joure, maar de groenwitten werden teruggefloten door de scheidsrechter wegens buitenspel. In de 57e minuut had Veenwouden weer de kans om de voorsprong te vergroten. Jort Haringsma kon na een goede loopactie de bal voorkrijgen op Hessel Ellens, diens schot werd echter prima tegenhouden door de keeper van de thuisploeg. In de 77e minuut was er wel de aansluitingstreffer van Joure. Een goed gecombineerde aanval door het midden kwam uiteindelijk bij de spits van Joure en kon de bal beheerst achter doelman van der Kooi plaatsen; 1-2. Vlak na deze treffer had Veenwouden de 1-3 op de schoen. Een schot van Hessel Ellens stuitte op de voeten van de keeper, en in de rebound schoot Stefan Jan Sijtsma voorlangs. Hierdoor bleef de spanning in de wedstrijd. Veenwouden kreeg in de 86e minuut alsnog de deksel op de neus. Een bal die niet weggewerkt kon worden uit de defensie, bleef hangen. Joure kon de bal opvangen en vanaf een meter of 16 kon de bal in de lange hoek achter doelman van der Kooi geplaats te worden. De 2-2 is ook de eindstand geworden. De teleurstelling bij Veenwouden was groot. Waar beide ploegen de punten hard konden gebruiken, werden de punten alsnog verdeeld onder elkaar. Aankomende zaterdag treed SC Veenwouden, mocht het doorgaan, thuis aan tegen Wolvega.

Auteur: Redactie RTVNOF

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 16:00
  Runwei Sport
  Het sportprogramma van RTV NOF met live verslag van alle sporten uit Noordoost-Friesland. Naast voetbal ook veel aandacht voor korfbal, volleybal, basketbal, kaatsen meer.
 • 16:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2023 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio