SC Veenwouden wil het SV Marum lastig maken · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

SC Veenwouden wil het SV Marum lastig maken

vrijdag 22 maart 2019

Na een weekje verplichte rust mag SC Veenwouden zaterdag weer aantreden. De uitwedstrijd tegen het lastige SV Marum staat op het programma. Onder leiding van scheidsrechter S.D. Tyler uit Assen zal er om 14.30 uur worden afgetrapt.

Vorige week werd de wedstrijd van SC Veenwouden thuis tegen VV Nijland afgelast. Door de grote hoeveelheid regen was het veld niet bespeelbaar. De andere wedstrijden in de competitie konden allemaal wel doorgaan, omdat veel clubs beschikken over een kunstgrasveld. De meest opvallende uitslag was de 4-2 overwinning van CVVO op Blauw Wit’34. Hierdoor konden de Lemsters de onderste plaats op de ranglijst overdragen aan Wykels Hallum. De Hallumers op hun beurt wisten het BCV uit Burgum erg lastig te maken, maar uiteindelijk ging BCV er toch nog met de winst vandoor. De Burgumers blijven daardoor de koploper, op 3 punten gevolgd door de Leeuwarder Zwaluwen. Er is een grote kans dat het kampioenschap een strijd wordt tussen deze beide teams.

De wedstrijd thuis tegen SV Marum die onlangs werd gespeeld staat nog scherp in herinnering. Trainer Jan Mulder beschikt zonder twijfel over een goede selectie. In Veenwouden was vooral de laatste man Noël Kailola van SV Marum opvallend sterk. Hij wist met goede passes de snelle aanvallers in positie te zetten. De wedstrijd op zich was niet van hoog niveau. Pas na 70 minuten spelen ontstond er een andere dynamiek in het veld toen Arjan Haringsma aan de noodrem trok in het eigen strafschopgebied. Via een terecht gegeven strafschop kwam SV Marum op voorsprong. Op zoek naar de aansluitingstreffer wist SV Marum via snelle counters in de laatste minuten nog tweemaal te scoren.

SC Veenwouden trainer Anton van Zwol zal zijn spelersgroep deze week goed hebben voorbereid op de wedstrijd tegen de Groningers. Het zal geen eenvoudige wedstrijd worden, maar de inzet is uiteraard een goed resultaat. De weersverwachting is in ieder geval een stuk beter dan afgelopen week.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00