SC Veenwouden wil positief gevoel vervolg geven tegen FC Grootegast

Vrijdag 28-04-2017
DOEZUM - Zaterdag gaat SC Veenwouden op bezoek bij FC Grootegast. De belangrijkste inzet voor SC Veenwouden is om het goede gevoel van de afgelopen week een vervolg te geven op weg naar de nacompetitie. In FC Grootegast treft SC Veenwouden een tegenstander die vecht voor een veilige plek op de ranglijst.

Trainer Riemer Kooistra kan tevreden terug kijken op afgelopen zaterdag. SC Veenwouden zat vanaf het begin fel in de duels tegen de Broekster Boys. De wil om te winnen was voelbaar. Broekster Boys kon geen antwoord vinden op het spel van SC Veenwouden en kwam al snel op een 2-0 achterstand. Uiteindelijk kon voor rust een 4-0 voorsprong worden genomen, waarbij de gehele voorhoede het net wist te vinden. De tweede helft had administratief afgedaan kunnen worden. Broekster Boys kon niet en SC Veenwouden hoefde niet meer zo nodig.

Deze overwinning is belangrijk voor de mannen uit Feanwalden, want de competitie nadert langzaam maar zeker het einde. Dan volgt de nacompetitie, waarin SC Veenwouden mag aantreden om opnieuw de stap naar de 1ste klasse af te dwingen. Voor het zover is moeten er nog drie wedstrijden worden gespeeld. Zaterdag staat om 15.00 uur de uitwedstrijd tegen FC Grootegast op het programma. Dat zal op voorhand geen gemakkelijke wedstrijd worden.

FC Grootegast heeft de laatste jaren grote stappen gemaakt en is in vijf jaar tijd van de 5de klasse opgeklommen naar de 2de klasse. Een knappe prestatie van deze trotse vereniging waar trainer Johannes Douma aan het roer staat. Op het eigen kunstgras is FC Grootegast het een moeilijk te verslaan team. In de persoon van Paulo Francisco, die gespeeld heeft bij Harkemase Boys, beschikt FC Grootegast over een goede spelverdeler. Daarnaast is er voldoende scorend vermogen in het technisch spelend team.

Desondanks staat FC Grootegast in de gevarenzone voor nacompetitie. Dat zal ongetwijfeld een teleurstelling zijn. De achterstand op de veilige tiende plek, waar SC Stiens nu op staat, is 3 punten. Wat dat betreft zijn de belangen van FC Grootegast de komende weken groot. De thuiswedstrijd tussen beide teams in Feanwalden eindigde in een 0-0 gelijkspel. Zaterdag zullen beide teams erop gebrand zijn om te winnen. Het is aan scheidsrechter Edwin Bijsterveld om deze wedstrijd in Doezum in goede banen te leiden.

terug naar overzicht

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie