SC Veenwouden wil scoren tegen ’t Fean ‘58 · Foto('s): 

SC Veenwouden wil scoren tegen ’t Fean ‘58

donderdag 22 november 2018

Zaterdag komt de promovendus ’t Fean ’58 op bezoek in Feanwâlden. De mannen uit Surhuisterveen staan er goed op. SC Veenwouden wil graag een revanche na de onnodige nederlaag tegen Wykels Hallum. Het belooft daarom een spannende wedstrijd te worden met twee teams die vooruit willen spelen. Er wordt om 14.30 uur afgetrapt onder leiding van scheidsrechter R.M. Berends uit Assen. Onze pupil van de week is Dedmer Elzinga (SCV JO9).

Het zit nog niet echt mee
Het zit het trainersduo Van Zwol & Van Zwol nog niet echt mee. Wedstrijden die eigenlijk moeten worden gewonnen, worden verloren. Afgelopen zaterdag beleefde SC Veenwouden een teleurstellende middag in Hallum, tegen de plaatselijke Wykels. Maar liefst 3 ‘dode’ spelmomenten deden de Feanwâldsters in de eerste helft de das om. De terugkeer van de boomlange en ervaren Jurjen Bosch was daarbij bepalend. Ondanks de vele goede kansen kon SC Veenwouden pas na de rust iets terug doen. Via een eigen goal en een strak afstandsschot van Stefan Jan Sijtsma kwam SC Veenwouden terug in de wedstrijd. Op dat moment speelde het team van Van Zwol al met 10 man. Qua kansen had er zeker meer in gezeten, maar helaas zat het geluk niet mee.

Terug in de tweede klasse
Nieuwkomer ’t Fean ’58 van trainer Mark Bosma draait lekker. De vereniging is na 2 jaar in de derde klasse weer terug in de tweede klasse. Daar hoort deze vereniging uit Surhuisterveen ook thuis. De selectie is dit jaar versterkt met een aantal spelers van buiten: Chiel de Jong (Buitenpost), Frank ten Hoeve (Zeerobben), Raoul Dijkstra (BCV) en Rene Mellema (Drachten). Hierdoor beschikt Mark Bosma over een brede selectie. Dat bleek afgelopen week in de wedstrijd tegen SC Stiens, waarbij de bank zorgde voor een 0-3 overwinning. Een mooi resultaat. Eerder wist ’t Fean ’58 te winnen van Nijland, CVVO en Wykels Hallum. Met 13 wedstrijdpunten wordt de zesde plek op de ranglijst ingenomen.

Partij geven
Hoofdtrainer Anton van Zwol zal ongetwijfeld een tactisch plan uitwerken met zijn team om het goed spelend ’t Fean ’58 partij te geven. Het blijft jammer dat SC Veenwouden door een tweetal rode kaarten in de laatste 2 wedstrijden voor zaterdag spelers is kwijtgeraakt. Andere spelers van de selectie moeten dat oppakken en kunnen hun kans grijpen. Tegen die achtergrond belooft het zaterdag een mooie wedstrijd te worden. De supporters van SC Veenwouden zitten er reikhalzend op te wachten. De wedstrijd tegen ’t Fean ’58 wordt mede mogelijk door de wedstrijdsponsoren Fysio Bakker uit Feanwâlden en Rano Projectafbouw uit Noardburgum. Na afloop van de wedstrijd is er een spectaculair draaiend rad in de kantine It Keakelgat.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 18:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 18:00 - 19:00
    Lytse Klankjes
    Jikke Wiersma
  • 19:00 - 21:00
    Leafde foar Muzyk
    Klaske Ferwerda
  • 21:00 - 23:00
    De Smachtwacht
    Mark en Frank Spijkers
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?