Scholen in problemen, Overlevertocht en Bonifatiusloop in Weekend Nieuwsshow · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Scholen in problemen, Overlevertocht en Bonifatiusloop in Weekend Nieuwsshow

maandag 08 april 2019

Zaterdag kwamen weer diverse onderwerpen voorbij tijdens de Weekend Nieuwsshow. Namens dorpsbelang Ferwert uitte Marcel Steegstra zich bezorgd over de naderende sluiting van het Dockinga College in Ferwert. De aanleiding hiervoor is dat er maar 18 leerlingen zich hebben aangemeld voor het komende schooljaar. Dit aantal leerlingen is te laag om de school open te houden.

Naar aanleiding van berichten dat scholenkoepel Roobol last zou krijgen van een krimp, lichtte directeur Daisy Smit van de Burgerschool het e.e.a toe. Het gaat hier echter om een prognose. Door goed te investeren in goed en kindgericht onderwijs gaat ook de Burgerschool in Dokkum mee met de toekomstige ontwikkelingen in het onderwijs. Verslaggeefster Jitske de Hoop was live aanwezig bij de 18e editie van de Bonifatiusloop in Dokkum met start en finish aan de Bronlaan, en sprak hier met een aantal deelnemers en met voorzitter Sijtze Hellema van de organisatie. Met dik 600 loper en 400 wandelaars was het ook dit jaar weer een groot succes. De Buffettenman Tjibbe Oene Brinkman was deze week de Ondernemer van de Week. Bij hem kunt u terecht voor de mooiste en lekkerste buffetten van Fryslân.

In de agendarubriek was er onder andere aandacht voor het concert Alles is Liefde van Collage en Euphonia. Naast het concert op 6 april in Bolsward zal er ook een concert plaatsvinden op 7 april in de grote of Sint Martinuskerk in Dokkum. Namens Collage Dokkum vertelde Anneke Faber hier meer over. Op zaterdag 20 april organiseert stichting Overlever een fietstocht. De gehele opbrengst van deze fietstoertocht komt ten goede aan het UMCG researchfonds met het oormerk leveronderzoek. Gryte Schaafstal, Jan Fennema en Jan Holtrop kwamen naar de studio om meer over stichting Overlever te vertellen. Meer info vindt u op de website van deze stichting: www.stichtingoverlever.nl.

Pyr Tilma (oorspronkelijk van Hantumhuizen) vertelde over de nieuwe theatertour van cabaretgroep Enge Buren, waar hij al zo’n 25 jaar deel van uitmaakt. Op zaterdag 13 april staan zij met hun nieuwe theatertour ‘Vreemde Vogels’ in theater Sense in Dokkum. De inspiratie voor het schrijven van dit theaterstuk kreeg Pyr o.a. van zijn jeugd op het platteland in Noordoost Friesland. In de prijsvraagrubriek vertelde Bennie van Boerum van Rosier in Dokkum over de coupon actie van de Dokkumer winkeliers en stelde hij een cadeaubon beschikbaar voor de winnaar van deze week. Voor meer informatie check de website of de kabelkrant van RTV NOF.

Een cursus beeldhouwen voor mantelzorgers. Deze cursus wordt sinds kort aangeboden in de voormalige ‘Groen van Prinstererschool’ in Dokkum. Het doel van deze cursus is ontspanning en het krijgen van sociale contacten. De cursus bestaat uit 8 lessen en wordt elke maandagavond gegeven. Hepie de Haan vertelde in de uitzending wat deze cursus zo bijzonder maakt. Belangstellenden kunnen zich melden bij Hepie de Haan via hepiedehaan@gmail.com. Natuur- en Wadgids Olga Baggelaar is 10 jaar actief als vrijwilliger bij NME De Klyster. Met haar keken we terug op 10 jaar en wat er zoal verandert is in het waddengebied en de bossen in onze regio. De uitzending werd afgesloten met een column van Jitske de Hoop. Deze week ging het over Wandeltypes.

De Weekend Nieuwsshow is iedere zaterdag tussen 11:00 uur – 14:00 uur te beluisteren op RTV NOF en terug te luisteren in de herhaling op zondag. Ook een interessant onderwerp? Mail naar wns@rtvnof.nl.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Scholen in problemen, Overlevertocht en Bonifatiusloop in Weekend Nieuwsshow · Foto('s): RTV NOF
Scholen in problemen, Overlevertocht en Bonifatiusloop in Weekend Nieuwsshow · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 08:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 08:00 - 09:00
    Goed Gestemd
    Oebele en Sia Vries
  • 09:00 - 11:00
    Tsjerke-tsjinst
    Dienst uit de streek
  • 11:00 - 12:00
    Capriccio
    Haite Schukking
  • 12:00 - 14:00
    Blasmusik im Herzen
    Durk en Annelies
  • 14:00 - 17:00
    Rûnwei Sport
    Live verslag van sport uit de streek
  • 17:00 - 18:00
    Geloven en Beleven
    Harry Nienhuis
  • 18:00 - 19:00
    Wâldklanken
    Harry Nienhuis
  • 19:00 - 21:00
    RTV Metalcafé
    Marcus en Jitse
  • 21:00 - 22:00
    Met de voet tussen de deur
    Martin van der Velde
  • 22:00 - 00:00
    New Age
    Kees Haremaker
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio