Schoonmaakacties op stranden en de Twirre Streekmarkt in de Weekend Nieuwsshow · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Schoonmaakacties op stranden en de Twirre Streekmarkt in de Weekend Nieuwsshow

zondag 01 augustus 2021

DE WESTEREEN – De Weekend Nieuwsshow op deze laatste zaterdag van juli stond onder meer in het teken van de Beach Cleanup Tour, die zondag begint. Vele honderden vrijwilligers ruimen meerdere dagen het afval op zeestranden door heel Nederland op. Komende maandag zetten mensen zich in voor het strand van Schiermonnikoog; een dag later wordt op Ameland rotzooi van het strand gevist.

Naast de Beach Cleanup Tour vertelde Marije Kinderman over de eerste editie van de Twirre Streekmarkt, die komende zaterdag wordt gehouden in Dokkum. Kinderman is marktmeester van de Twirre Streekmarkt, waar boeren en producenten uit de regio hun producten rechtstreeks aanbieden aan de consumenten. “Wy wolle ynteresse kweke foar streekprodukten, en minsken bewust meitsje fan it belang fan dy produkten”, vertelde Kinderman zaterdagmiddag.

Aandacht in het programma was er tevens voor de zeearenden in natuurgebied de Alde Feanen, en voor het hertenprobleem in Veenklooster. De herten uit de hertenkamp in het Veenkloosterbos springen daar geregeld over het hek heen. “Sy frette de blommen sa no en dan út de túnen yn Feankleaster en stappe samar de dyk op”, aldus boswachter Geert Postma.

De Weekend Nieuwsshow is iedere zaterdag tussen 11:00 uur – 14:00 uur te beluisteren op RTV NOF en terug te luisteren in de herhaling op zondag. Ook een interessant onderwerp? Mail naar wns@rtvnof.nl.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 18:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 18:00 - 19:00
    Lytse Klankjes
    Jikke Wiersma
  • 19:00 - 21:00
    Leafde foar Muzyk
    Klaske Ferwerda
  • 21:00 - 23:00
    De Smachtwacht
    Mark en Frank Spijkers
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio