Scouting de Brimzen organiseert in coronatijd een wandeltocht voor 800 scouts · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Scouting de Brimzen organiseert in coronatijd een wandeltocht voor 800 scouts

maandag 01 maart 2021

BUITENPOST – De Baden-Powelltocht is een jaarlijkse wandeltocht voor scouts uit heel Fryslân rond Baden-Powelldag (22 februari, de verjaardag van de oprichter van scouting, Sir Robert Baden-Powell). Dit gebeurt ieder jaar op een andere plek in de provincie Fryslân. De organisatie is altijd in handen van één of meerdere Friese Scoutinggroepen. Het initiatief kwam in 1998 van Scoutinggroep de Brimzen uit Buitenpost. Het groeide in enkele jaren uit tot het best bezochte Friese Scoutingevenement (variërend van 700 tot 1200 deelnemers). De leeftijd van de jeugdleden varieert van 6 tot 20 jaar.

Scouting de Brimzen uit Buitenpost heeft deze tocht in 1998 opgezet en vervolgens al vele edities georganiseerd. Vanaf 2011 is het een traditie dat scouting De Brimzen elk lustrumjaar van de vereniging de organisatie op zich neemt. In de afgelopen maanden zijn de scouts uit Buitenpost bezig geweest met de voorbereidingen van de BP-tocht 2021. Deze staat gepland komende zaterdag 6 maart 2021. Lange tijd is ingezet op het doen van een ‘echte’ wandeltocht; maar vanwege de huidige omstandigheden bleek het niet mogelijk om een fysieke tocht door te laten gaan. Inmiddels staan wel alle seinen op groen voor een ‘BP-tocht op afstand’; waarbij elke scoutinggroep in Fryslân rond het eigen clubgebouw een wandeltocht en spelactiviteit kan doen.

Door de scouts in Buitenpost is rond deze “BP-tocht op afstand” een activiteit in elkaar gezet in het thema van de tekenfilmserie “Phineas and Ferb”. Deze serie gaat over twee jongens die elke dag van hun zomervakantie goed proberen te besteden en daarbij de meest indrukwekkende bouwwerken maken in hun eigen achtertuin.

Inmiddels hebben circa 800 scouts uit Fryslân zich opgegeven. Zij kunnen met behulp van een zelf ontworpen app via de smartphone een tocht lopen rond het eigen clubhuis. Daarnaast is er een spel in 2 varianten; voor de jongeren tussen 6 en 10 jaar een spel na afloop van de wandeling, en voor de oudere scouts een interactief spel waarbij naast het wandelen ook veel gepionierd (palen met touw aan elkaar knopen) moet worden. Al met al hebben de scouts uit Buitenpost in deze corona-tijd een mooi alternatief gevonden voor de jaarlijkse wandeltocht.

 

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 16:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 16:00 - 18:00
  Op naar het weekend!
  Peter Visser neemt je mee het weekend in met gezellige muziek.
 • 18:00 - 20:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio