Shovelbestuurder uit Kollumerpomp krijgt werkstraf · Foto('s): 

Shovelbestuurder uit Kollumerpomp krijgt werkstraf

dinsdag 14 mei 2019

De rechtbank Noord-Nederland, locatie Leeuwarden, heeft een 40-jarige man uit Kollumerpomp veroordeeld wegens het veroorzaken van een verkeersongeval. De rechtbank legde aan de man een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke ontzegging van de bevoegdheid motorrijtuigen te besturen op voor de duur van 12 maanden.

De shovel waarin de verdachte op de openbare weg reed, was niet voorzien van (bruikbare) spiegels en de knipperlichten waren defect. Hij was daarnaast niet-handsfree aan het telefoneren en had zich onvoldoende vergewist van het verkeer achter hem toen hij linksaf sloeg, waarop een hem inhalende personenauto met daarin vijf mannen op de shovel botste. Als gevolg van de botsing raakte de personenauto zwaar beschadigd en liep de bijrijder (onder meer) zwaar lichamelijk letsel op.

De rechtbank heeft, in overeenstemming met de eis van de officier van justitie, geoordeeld dat naast de taakstraf van 120 uur een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid passend is. Het tijdsverloop van het onderzoek heeft invloed gehad op de straf.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Bertus Hatzmann
  Bertus Hatzmann van 18.00-20.00 uur met muziek en info.
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?