Sinterklaas komt aan in Westergeest met Pakjesboot

Zaterdag 30-11-2019
WESTERGEEST - Veel belangstelling was er zaterdagmiddag in Westergeest bij aankomst van Sinterklaas en zijn zwarte pieten. Om 14.00 uur kwam Sinterklaas met zijn pieten per pakjesboot aan bij de jachthaven ‘it Skipjagersgat’, waar vele kinderen met hun ouders vol spanning stonden te wachten.

Eenmaal op de vaste wal werd Sinterklaas welkom geheten door Alie Damstra van de Feestcommissie en kinderburgemeester van de Gemeente Noardeast-Fryslân Marije Adema. Het paard waar de Sint een rondrit mee zou doen door het dorp werd gebracht door Mega mindy, ook werd nog een bezoekje gebracht aan Beppe Turbo. Bij aankomst in het MFC De Tredder was de zaal al helemaal feestelijk versierd. Enkele kinderen werden even bij Sinterklaas geroepen maar er waren bijna geen ondeugende kinderen geweest het afgelopen jaar.

Ook de sieraden van Sinterklaas die de afgelopen week verdwenen waren, zijn weer terecht. Mega Mindy had dit opgelost en de stoute Poets Piet die de sierraden had meegenomen moest even bij de Sint komen. Na de pauze werden er allemaal spelletjes gedaan met de kinderen. Samen met de Pieten werd er pakjes gegooid, gesjoeld, gedanst, gekleurd en paard gereden, enz. Om 16.00 uur ging Sinterklaas er weer vandoor en kregen alle kinderen een cadeautje mee naar huis en mochten ze vanavond allemaal de schoen zetten.

terug naar overzicht
Sinterklaas komt aan in Westergeest met PakjesbootSinterklaas komt aan in Westergeest met PakjesbootKijk voor meer foto's op www.rtvnof.nl.
© Foto's: Ulbe de Jong

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie