Sinterklaasintocht Dokkum live op Streekomroep RTV NOF

Woensdag 13-11-2019
DOKKUM - Aanstaande zaterdag 16 november zal Sinterklaas weer voet aan wal zetten in de prachtige binnenstad van Dokkum. De vrijwilligers van Streekomroep RTV NOF doen rechtstreeks verslag in een TV uitzending die duurt van 13.30 tot 16.00 uur. De intocht is te zien op tv kanaal 20 bij Kabelnoord en via streams in de RTV NOF app, www.rtvnof.nl en social media.

Het verslag wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van Zijlstra Verhuur, Raadsma IJzersterk, Beldock Containers, Weidenaar Vleesbedrijf en de gemeente Noardeast-Fryslân. Om 14.00 uur wordt de grote pakjesboot ‘754’ verwacht in het Grootdiep, op loopafstand van het oude stadhuis. Hier zullen Sinterklaas en zijn vele Pieten onder andere welkom worden geheten door burgemeester Hayo Apotheker en kinderburgemeester Marije Adema. Vanaf de Diepswal, De Dijk en De Zijl heeft iedereen; jongens, meisjes, vaders en moeders, opa’s en oma’s een fantastisch uitzicht op de aankomst. Spreekstalmeester en ceremoniemeester ter plaatse is natuurlijk de bekende ‘Coolkids Party’-kindervriend Hans Postma. Hij zal vanaf 13:30 uur, ter opwarming, samen met alle aanwezige kinderen, bekende Sinterklaasliedjes zingen. Bovendien neemt Sinterklaas dit jaar ook weer zijn eigen Pietenband mee!  Vervolgens zal Sinterklaas, samen met de burgemeester en haar hele gevolg, over De Zijl naar het stadhuis wandelen om daar vanaf het balkon iedereen toe te spreken. De danspieten hebben ook dit jaar weer hun best gedaan om een prachtige dans te laten zien. Doe je mee?

De route van de daaropvolgende optocht is als volgt: Van Diepswal naar de Kleine & Grote Breedstraat, keren op de Koornmarkt en via de Grote Breedstraat richting Waagstraat, Bargemerk en via de Hoogstraat komt de optocht terug op De Zijl. Vanaf daar wandelt Sinterklaas door de Vlasstraat en Keppelstraat naar de Woudpoortsbrug. Onderweg zal de glorieuze optocht worden opgevrolijkt met verschillende Pieten acts en natuurlijk de muzikale medewerking van het Pietenorkest.

In totaal zullen rond de vijftig Pieten actief zijn, bestaande uit Strooipieten, Stuntpieten (op het water), Kofferpieten, Fryske Pieten, Kokspieten, Acrobaatpieten (o.a. op stelten en op éénwielers) en natuurlijk de Glutenvrije Piet. Ook de Plaatjespieten komen weer mee naar Dokkum en maakt met een uitbundig versierde lijst in 5 december sfeer foto’s van iedereen die dat wil, hele families, vriendengroepen of van jou met je broertje of zusje. Enkele dagen na de intocht kun je dan jouw foto gratis downloaden vanaf de facebookpagina www.facebook.com/intochtdokkum. Natuurlijk kun je ook weer rond 16.00 uur de Goedheiligman uitzwaaien wanneer hij vanaf de Lyceumweg vertrekt met al zijn Pieten. Het belooft dus één groot feest te worden en vol verwachting kloppen de harten al van vele kinderen en volwassen. Je mag die middag dus absoluut niets missen! We rekenen op je komst, en lukt dat niet? Kijk dan naar het verslag dit weekend op RTV NOF.terug naar overzicht
Sinterklaasintocht Dokkum live op Streekomroep RTV NOFSinterklaasintocht Dokkum live op Streekomroep RTV NOFVolg de rondrit live op dit tv-kanaal of www.rtvnof.nl
© Foto's: Bote Sape Schoorstra


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie