AUDIO: Sipke Hulshoff uit Twijzel wordt assistent-bondscoach Nederlands elftal

maandag 17 oktober 2022

ZEIST/TWIJZEL – Sipke Hulshoff wordt assistent-bondscoach van het Nederlands elftal, zo schrijft Omrop Fryslân. De coach uit Twijzel krijgt een plek in de staf van bondscoach Ronald Koeman, maakte voetbalbond KNVB maandag bekend.

Op dit moment is Hulshoff assistent-trainer van Arne Slot bij Feyenoord. Die club zal hem detacheren bij de KNVB. Hulshoff begint op 1 januari bij het Nederlands elftal. Hij blijft tot en met het Europees kampioenschap van 2024 bij Oranje, zo is de bedoeling.

Bondscoach Koeman is blij met Hulshoff, zo zegt hij op de KNVB-website. “Sipke is een innovatieve veldtrainer, die onze technische staf goed aanvult. In mijn staf probeer ik altijd mensen samen te brengen die elkaar versterken. Ik denk dat dit is gelukt.”

Cambuur, Volendam, Feyenoord

Na avonturen in Ghana en Qatar kwam Hulshoff bij Cambuur. Daar werkte hij als assistent-trainer, maar was er ook periodes interim-hoofdtrainer van het eerste elftal. In 2019 werd de 47-jarige voetbaltrainer assistent-trainer van Wim Jonk bij FC Volendam.

Sinds vorig jaar werkt de coach uit Twijzel bij Feyenoord. In 2021 nog als trainer van de beloften van de Rotterdammers en vanaf dit seizoen is hij assistent van Slot. Beiden werkten bij Cambuur ook samen.

Sipke Hulshoff over zijn nieuwe functie:

Auteur: Omrop Fryslan | Redactie RTV NOF

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 16:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 16:00 - 18:00
  Op naar het weekend!
  Peter Visser neemt je mee het weekend in met gezellige muziek.
 • 18:00 - 20:00
  Hits op Freed
  Het interactieve Nederlandstalige verzoekprogramma van Sjoerd Gjalt de Vries. Beleef het elke vrijdagavond mee. Bij Hits op Freed worden er naast liedjes ook leuke interviews uitgezonden en kun je naar de studio bellen om een plaatje aan te vragen. Voor ieder wat wils: Hits op Freed, elke vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur.
 • 20:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2023 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio