Slecht SC Veenwouden zakt door de ondergrens tegen Stiens · Foto('s): Meint de vries
  Meint de vries

Slecht SC Veenwouden zakt door de ondergrens tegen Stiens

zondag 26 januari 2020

SC Veenwouden is de tweede helft van de competitie slecht begonnen door thuis met liefst 0-5 te verliezen van Stiens. Doelman Wytse Reitsma maakte in het eerste kwartier twee fouten waardoor het 0-2 werd en deze mentale tik kwam de thuisclub nimmer te boven.

In de slechte eerste helft wisten beide teams niet echt gevaarlijk meer te worden. Na rust ging de thuisclub op zoek naar de aansluitingstreffer maar slaagde daar niet in. Halverwege de tweede helft maakte Stiens de beslissende derde treffer en daarna liet SCV het helemaal afweten en kon Stiens uitlopen naar een ruime overwinning die zelfs nog hoger had kunnen zijn als het de kansen benut had.

De wedstrijd
Stiens was in de eerste twintig minuten de betere ploeg. Al na vijf minuten kwam SCV op achterstand toen doelman Reitsma een corner van Ate Ruisch simpel leek te vangen. Hij liet de bal echter daarna weer los en hiervan profiteerde Stefan de Vries:0-1. Na een kwartier werd het 0-2 toen doelman Reitsma wederom in de fout ging door een schot van Gerrit Winkel door de handen te laten glippen. De thuisclub kwam hierna wel beter in de wedstrijd maar veel gevaar leverde dat niet op. SCV begon goed aan de tweede helft en werd gevaarlijk via kopballen van Wytze Veenstra en Robbert Lodewijks.

Stiens miste daarna mogelijkheden via Stefan de Vries en Almer Hietkamp. In de 64e minuut viel de beslissing toen invaller Tim Bijkerk met zijn eerste balcontact gepruts in de defensie afstrafte:0-3 In de 78e minuut kreeg Stiens een strafschop cadeau van de matig leidende scheidsrechter Kohler en Stefan de Vries zorgde vanaf de stop voor 0-4 Doelman Reitsma voorkwam met enkele reddingen erger voor SCV maar in de blessuretijd moest hij nog eenmaal vissen toen René Paauw met een fraai afstandsschot succes had: 0-5 Een wedstrijd om maar zo snel mogelijk te vergeten.

© Verslag: Anne Machiela

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00