Sloop OBS Pof. Casimir Kollum in volle gang

Maandag 15-07-2019
KOLLUM - De voorbereiding voor de sloop van Professor Casimir school Kollum aan de Gerrit Bleekerstraat te Kollum is in volle gang. Het schoolgebouw wordt van binnen geheel gestript en asbest vrij gemaakt.

Sloopwerkzaamheden worden verricht door Jansma- van Dijk uit Buitenpost in opdracht van aannemingsmaatschappij Pijnacker B.V uit Kollum. Het gebouw moet plaats maken voor speel en parkeerplaats voor de Campus.

De leerlingen van de Professor Casimir school en de Koningin Juliana school gaan naar de zomer vakantie tijdelijk naar het Lauwers College Kollum. Start Bouw: Nieuwbouw Kindcentrum, Kollum in sept okt 2019 door Dijkstra Draaisma. Oplevering bouw: Eerste helft 2020

Beide scholen behouden hun eigen identiteit, maar maken efficiënter gebruik van de ruimten. Met de basisscholen CBS Kon. Juliana en OBS Prof. Casimirschool en de peuterspeelzaal en BSO van TIKO onder één dak spreekt Kollum straks over een volwaardig Kindcentrum. In opdracht van gemeente Kollumerland wordt het nieuwe Design and Build Kindcentrum in Kollum gebouwd. Kristinsson Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Met een ruime omvang van 2.000m2 BVO krijgt het Kindcentrum een mooie ligging aan de rand van het centrum van Kollum. Het gebouw komt op de locatie van de basisschool CBS Kon. Juliana school. De huidige basisschool zal hiervoor worden gesloopt.

Duurzame leeromgeving

Het nieuwe Kindcentrum maakt geen gebruik van gas en levert hierdoor een positieve bijdrage aan de duurzame toekomst. Dit zorgt voor een duurzame leeromgeving wat een goed voorbeeld geeft, voor de ‘toekomst’. Door de plaatsing van o.a. zonnepanelen en een lucht-water warmtepomp wordt dit mogelijk gemaakt.

terug naar overzicht
Sloop OBS Pof. Casimir kollum  in volle gangSloop OBS Pof. Casimir kollum  in volle gangMeer foto's en verslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie