Smachtwacht-eindejaarsshow · Foto('s): Pixiz
  Pixiz

Smachtwacht-eindejaarsshow

vrijdag 28 december 2018

Op vrijdag 28 december tussen 20.00 en 23.00 uur, wordt het Smachtwacht-jaar zinderend afgesloten met een spetterende eindejaarsshow. De eindejaarsshow van de Smachtwacht, het poëtisch, muzikaal en soms satirische radioprogramma van RTV NOF wordt natuurlijk weer gepresenteerd door de Histotolk en de Graaf van Medwert.

Eaulon Awards 2018
Speciale gast is ditmaal Prinses Nardia, die namens de Eaulon (de stichting voor Eervolle Avantgardistische Uitzendingen voor Luisteraars Ons Nederland) acht belangrijke Awards zal uitreiken. Het behoeft geen uitleg dat de Smachtwacht voor een aantal van deze Awards is genomineerd. ‘Je verwacht het wel,’ zegt de Histotolk ietwat verveeld, ‘maar het is toch altijd leuk als je bent genomineerd.’ ‘Het heeft niet alleen voordelen’, tempert de Graaf van Medwert het enthousiasme. ‘We staan straks weer een middagje in onze eigen tijd al die Awards weer in te lijsten en op te hangen.’

Poëtische terugblik
De diamant in de berg met grind, zoals de fans de Smachtwacht ook wel noemen, staat niet alleen in het teken van de uitreiking van de Eaulon Awards. Aan de hand van de geniale actualiteitengedichten zal poëtisch worden teruggeblikt op 2018. ‘Iets is pas een gebeurtenis als wij er een actualiteitengedicht over hebben gemaakt. Ministers smeken ons soms om een bepaald thema aan te snijden, of juist te laten rusten. Maar we zijn een onafhankelijk radioprogramma dus zij vangen immer nul op het rekest.’ ‘Tenzij ze met een leuk geldbedrag aan komen zetten, natuurlijk’, vult de Histoltolk realistisch aan.

Nieuw jaar
Wie denkt dat na de acht uur durende Smachwacht-marathon en de nieuwjaarsshow een welverdiende vakantie in het nieuwe jaar wacht voor de populaire presentatoren vergist zich. ‘Op 2 januari 2019 om 21.00 uur zijn we er gewoon weer met onze wekelijkse uitzending vol poëtische muziek en muzikale poëzie’, zegt de Graaf van Medwert. De Histotolk: ‘Onze smachten gaan immer door!’ Op de vraag of het tienjarig jubileum nog groots gevierd gaat worden doen de presentatoren geheimzinnig. ‘Ik zou mijn agenda in ieder geval in september 2019 maar vrijhouden en zorgen voor wat extra radio’s’, zegt de Graaf van Medwert met glinsterende ogen. ‘Er valt niet anders te doen dan het af te smachten’, besluit de Histotolk.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Smachtwacht-eindejaarsshow · Foto('s): Pixiz
  Pixiz

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 19:00
  Hitz op Tongersdei
  Sjoerd Gjalt de Vries
 • 19:00 - 20:00
  Jazz Go Blue
  Gert Nitters
 • 20:00 - 21:00
  Country Trail
  Albert de Vries
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio