Sneu verlies voor VV Buitenpost tegen Berkum · Foto('s): Hans Zwamborn
  Hans Zwamborn

Sneu verlies voor VV Buitenpost tegen Berkum

zondag 01 december 2019

VV Buitenpost had zaterdag de zaakjes goed voor elkaar in de wedstrijd tegen VV Berkum. Toch stond de thuisploeg na afloop met lege handen. De hardwerkende Blauwkes wisten ondanks een veldoverwicht niet te scoren en de Zwollenaren hadden aan één kans in de tweede helft voldoende om met drie punten er vandoor te gaan. In blessuretijd kopte Rudmer Loonstra nog op de paal, maar de gelijkmaker zat er niet in voor Buitenpost. “Heel sneu, we hadden zeker een punt verdiend”, aldus Buitenpost-trainer Jasper Bouma.

Licht veldoverwicht
Pupil van de week Boaz Tristan Koster (JO10-1) opende het duel door de shoot-out onberispelijk raak te schieten. Na het eerste fluitsignaal ontwikkelde zich een gelijkopgaande wedstrijd. Duidelijk was dat tegenstander Berkum, in ieder geval zaterdag, ook geen hoogvlieger is. Het begin kenmerkte zich door veel foutieve passes en dus veel balverlies over en weer. Het eerste wapenfeit kwam van Berkum. Een vrije trap werd gemakkelijk gepareerd door doelman Kevin van der Meulen.

Daarna gaf verdediger Wim de Vries een prima pass op Rolf Dijk. Dijk schoot diagonaal in, maar de Berkumer keeper Huib Veurink bracht redding. Na een half uur probeerde Rob Dijkstra het van afstand. Zijn poging ging via de doelman naast. Buitenpost kreeg meer vat op het duel en had een licht veldoverwicht. Tot kansen leidde het echter niet. Berkum kwam ook niet door de verdediging, waarin Robin Huisman de Jong uitblonk. Zo eindigde de eerste helft dan ook terecht in 0-0.

Dreigender
In de tweede helft bracht Berkum Johnson Bacuna in, oud-Harkemase Boys, maar de routenier kon geen potten breken, bleek. Buitenpost werd zichtbaar dreigender. Rik Weening kwam tot een kansje na een dieptepass van aanvoerder Berend Schootstra, terug in het team van een blessure. De alerte Weening schoot echter naast. Snel daarna kwamen de Blauwkes tot een mooie aanval via Weening en Joran Olijve. De bal bereikte uiteindelijk Dijk die gevaarlijk kon opduiken in het zestienmetergebied. Hij ging op het beslissende moment op de bal staan, waardoor de kans verloren ging. In een volgende aanval krulde hij de bal mooi naar de bovenhoek, maar de doelman plukte hem uit de goal. Invaller Jorrit Terpstra probeerde nog via een volley raak te schieten. Zijn poging ging naast.

Tegen de verhouding in
Geheel tegen de verhouding in kwamen de gasten een kwartier voor tijd op 0-1. Chris van der Meulen kon ongehinderd vanuit het middenveld opkomen en de bal strak in de kruising binnenschieten. “Heel zuur dat je uit het niks de 0-1 tegen krijgt. Hij schoot hem overigens wel fantastisch binnen”, zei Bouma. De trainer complimenteerde zijn spelers voor het feit dat ze de hoofden niet lieten zakken, maar juist de mouwen opstroopten. “We namen risico en gingen op zoek naar de 1-1. De gelijkmaker hing ook in de lucht.” Daar kreeg Buitenpost een aantal goede kansen voor. Met Joost Jesse Visser in een aanvallende rol voor De Vries, werd er volop druk gezet en dus ook ruimte weggegeven. Hier kon Thom Kooke van Berkum bijna van profiteren, maar Van der Meulen redde uitstekend.

Op de paal
Net voor tijd kwam Dijkstra in scoringspositie. Vanuit een moeilijke hoek schoot hij over de kruising. Dé kans op 1-1 was voor Rudmer Loonstra in blessuretijd. Een prima voorzet kwam op het hoofd van Loonstra. Zijn kopbal belandde tot ontzetting van iedereen op de paal. En zo liep Buitenpost tegen een onterechte nederlaag aan en zag het tevens het gat met de concurrenten groter worden. Aanstaande zaterdag speelt Buitenpost een uitwedstrijd tegen Genemuiden, een weerzien met oud-trainer René van der Weij. Daarna wacht op dinsdag 10 december om 20.00 uur een bekerwedstrijd thuis tegen Drachtster Boys.

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Wim de Vries (76. Joost Jesse Visser), Danny Boersma, Robin Huisman de Jong, Jelmer Vos, Berend Schootstra (73. Halbe Elsenga), Joran Olijve, Rudmer Loonstra, Rob Dijkstra, Rolf Dijk (68. Jorrit Terpstra), Rik Weening

Opstelling Berkum: Huib Veurink, Dennis Horstman, Patrick van der Veen, Jorben Nieuwenhuis, Marc van der Meulen. Björn Bakker, Jason Huisman, Kelvin Groothand (46. Johnsen Bacuna), Chris van der Meulen, Jonathan van Marle (86. Jens Borger), Michel van Aggele (68. Thom Kooke)

Scoreverloop: 74. Chris van der Meulen 0-1
Gele kaart: Joran Olijve (Buitenpost), Patrick van der Veen, Jorben Nieuwenhuis (Berkum)

© Verslag: Paul Loonstra

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00