Sociaal L!nks set goed útein · Foto('s): eigen foto
  eigen foto

Sociaal L!nks set goed útein

maandag 13 januari 2020

Afgelopen zaterdag heeft Sociaal L!inks in Dantumadiel weer een ‘himmel-actie’ gehouden. Een viertal Sociaal Linksers hebben het gure weer getrotseerd en zich ingezet om de omgeving weer schoon te maken. In De Westereen rond de Brede School en achter bij de skeelerbaan hebben ze het terrein vakkundig ontdaan van rommel die her en der rondslingerde.

Papier, snoepwikkels, blikjes, glazen en plastic flesjes en veel vuurwerk werd door de groep opgeruimd. Volgens raadsleden Auke Sikma en Johan Wijbenga lag er dit jaar ietsje minder vuilnis dan vorig jaar, maar altijd nog een dikke kruiwagen vol. “It is spitich dat it sa moat en dat minsken safolle rommel slingerje litte. Wy litte de moed net sakje en probearje it goeie foarbyld te jaan.”, aldus Sikma. “Hoewol wy fine dat elts ferantwurdelijk is foar (it opromjen fan) syn eigen rommel, kinne al die rommel yn ús moaie gemeente net oansjen”
Goed voorbeeld doet goed volgen.

Sociaal Links doet regelmatig schoonmaakacties
Zo heeft Sociaal Links in oktober vorig jaar meegedaan aan de schoonmaakactie “Skjin Wetter” van de Friese Milieu Federatie en aan de “Landelijke Opschoondag” in maart.

Een schoon milieu is één van de speerpunten van de partij
Een schoon milieu is één van de speerpunten van deze partij die een samenwerking is van de PvdA, GrienLinks en de SP. Als er eenmaal ergens rommel ligt blijkt dat een magneetwerking te hebben en al gauw ligt er dan een hele hoop meer. Met deze himmelacties hoopt de partij mensen te motiveren om de leefomgeving schoon te houden.

Voor verdere info over deze actie kunt u de website SociaalLinks.nu raadplegen.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Bertus Hatzmann
  Bertus Hatzmann van 18.00-20.00 uur met muziek en info.
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?