Sophie Beintema wint zilver op NK turnen · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Sophie Beintema wint zilver op NK turnen

maandag 15 april 2019

Op zaterdag 13 april werd het Nederlands kampioenschap turnen voor de categorie instap N3 gehouden in Rotterdam. Sophie Beintema had zich hiervoor namens Turn- en Gymsport Dokkum weten te plaatsen als één van de 24 beste turnsters van Nederland. Sophie begon ijzersterk op het onderdeel brug. Ze haalde met haar prachtige oefening een score van 13.750 en werd hier met een ruime voorsprong eerste. Helaas viel ze van de balk met de radslag, maar ze vervolgde de wedstrijd met een mooie vloeroefening. Ze sloot de wedstrijd af met twee goede sprongen waarop ze een hoge score van 13.517 haalde. Sophie mocht bij de prijsuitreiking op het podium komen voor de zilveren medaille en werd daarmee tweede van Nederland, een fantastische prestatie!

Ook werd hier in Rotterdam zaterdag de landelijke halve finale voor de tweede divisie gehouden. Namens Turn- en Gymsport Dokkum deden Sterre Verhulst (pupil 1 N2) en Thirza Scherjon (jeugd D) mee. Sterre (ook turnend bij GV Leeuwarden) begon met een nette vloeroefening. Ze vervolgde de wedstrijd met twee mooie sprongen, waar vooral de streksalto goed werd gewaardeerd. Aan de rekstok turnde Sterre wederom een prima oefening met losom met drie reuzen. Het laatste onderdeel was balk, waar ze keurig op bleef staan. Sterre eindigde op de zestiende plek en heeft zich daarmee geplaatst voor het Nederlands kampioenschap!

Thirza begon op de brug. Omdat het reuzen tijdens het inturnen niet goed ging, hadden ze gekozen voor minder moeilijkheid en dus minder risico. Het volgende onderdeel was balk, waar Thirza keurig op bleef staan. Haar vloeroefening werd beoordeeld met een lach van de jury. Thirza behaalde op de balk en vloer met de derde plek op beide onderdelen een NK toestelfinale. Op het onderdeel sprong behaalde Thirza met de eerste plek tevens een toestelfinale op dit onderdeel. Tijdens de prijsuitreiking kreeg tot grote verbazing van zichzelf een bronzen medaille voor de derde plek omgehangen! Thirza stroomt hiermee ruimschoots door naar het Nederlands kampioenschap en heeft tevens drie toestelfinales in de wacht gesleept. Het bondskampioenschap zal op 25 en 26 mei worden gehouden in Duiven.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 16:00
  B en W Show
  B en W Show
 • 16:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact