Spanning bereikt toppunt in de B groep van Zomerdamtoernooi Beneluxvet

Dinsdag 23-07-2019
SURHUISTERVEEN - Ronde 13 van het toernooi lijkt duidelijkheid te hebben gegeven omtrent de winnaars in de A en C groep. De Snitsers Douwe en Marcel blijven maar scoren en zullen de ereplaatsen niet meer verliezen. Voor de 3e plaats zal in de slotronde nog moeten worden uitgemaakt wie daar recht op heeft.

In de C groep heeft Geert Rozenberg korte metten gemaakt met zijn tegenstanders. In geen velden of wegen is meer een achtervolger te bekennen zodat Geert prinsheerlijk tussen de B spelers staat te pronken.

In de B groep daarentegen blijft het uitermate spannend. Naast de bros Terpstra zijn er nog een wel een viertal aasgieren die elkaar van de troon willen stoten. Hier zal de slotronde een climax bereiken.

Henk Hosper was de speler die het in de aangename temperatuur het langste volhield. Dit resulteerde met het nodige geluk in een overwinning tegen Piet Wiersma die de remisehaven verzuimde te bereiken.

Willem Lep zat te klooien tegen Jan Hiemstra en Jan wist dit maar ten dele te benutten. Een andere afruilkeuze had Willem waarschijnlijk geen andere keuze gegeven dan direct op te geven.

Douwe Douma is ook een outsider waar nog rekening mee moet worden gehouden. De winst op Wim Riddersma geeft waarschijnlijk nog kansen op een prijs.

Opvallend het snelle verlies van Reinout Sloot tegen Douwe Edelenbos. Hierdoor kon nog een slagzet worden toegevoegd aan de poll op de facebookpagina van de PFDB.

Sape Hiemstra heeft zijn vorm tijdens het gehele toernooi niet gevonden.
Ook in deze ronde was Johan Tuenter te sterk voor hem.

Alle uitslagen en diverse analyses zijn zoals gebruikelijk te volgen op toernooibase. Volgende week dinsdag 30 juli de grote finaleronde te Mildam.

terug naar overzicht

© Foto's: Eigen foto's


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie