Spavo 4 Kids met basisschool It Skriuwboerd groot succes · Foto('s): Leffrie Mulder
  Leffrie Mulder

Spavo 4 Kids met basisschool It Skriuwboerd groot succes

maandag 08 april 2024

SURHUISTERVEEN – Eén groot muziekfeest. Kinderen, ouders, pakes, beppes, leerkrachten en andere bezoekers waren vrijdagavond volop aan het swingen tijdens Spavo 4 Kids, het grote kinder-muziekfestijn in De Flambou in Surhuisterveen.

Spavo 4 Kids werd georganiseerd door basisschool It Skriuwboerd, brassband Blaast de Bazuin en de Vereniging Spavo, allen uit Surhuisterveen. Zeker achthonderd kinderen en volwassenen genoten met volle teugen. Het muziekfeest vond plaats op de dag voor het ‘grote’ Spavo Spring Concert en de kinderen mochten dan ook optreden op het grote podium, met het ‘grote’ licht, geluid en de indrukwekkende entourage van het Spavo Spring Concert.

Dit keer was het thema ‘feest’, en dat was het zonder twijfel. Alle groepen verzorgen een optreden, begeleid door Blaast de Bazuin. Uit volle borst werd er meegezongen en de enthousiaste klanken maakten de compleet volle Flambou op en top uitbundig. ,,Spavo 4 Kids organiseren we voor én met kinderen. En dat is prachtig’’, vertelde Reinder Hamersma van de organisatie. ,,We vinden het super dat we op deze manier met elkaar zo kunnen genieten van muziek. De samenwerking met It Skriuwboerd was heel goed en dat zag en voelde je aan alles. Er zat muziek in!’’

De Vereniging Spavo is samen met Blaast de Bazuin initiatiefnemer van Spavo 4 Kids. Ook de gemeente Achtkarspelen droeg bij. ,,De Vereniging Spavo is ooit vanuit de Spaar en Voorschotbank ontstaan en draagt cultuur een warm hart toe. Het is geweldig dat we op deze manier zoveel mooie dingen kunnen doen voor de kinderen op muziekgebied. We kijken nu al uit naar volgend jaar’’, aldus Hamersma.

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?