Spectaculaire 2e helft Broekster Boys – PKC eindigt in 3-3 · Foto('s): Jacqueline Jongsma
  Jacqueline Jongsma

Spectaculaire 2e helft Broekster Boys – PKC eindigt in 3-3

zondag 19 maart 2023

DAMWALD – Er gebeurt altijd wel wat in de wedstrijden tussen Broekster Boys en PKC. Doelpunten in blessuretijd horen daar sinds een aantal wedstrijden ook al bij en dat was afgelopen zaterdag niet anders. De strijd tussen de ploegen 5 en 6 zijn best aardig om eens te gaan bezoeken maar de supporters die de aftrap misten hebben daarbij ook direct een doelpunt gemist.

Broekster Boys zocht vanaf de aftrap de aanval. Na een mooie actie van Jan Tijtsma stuurde hij de vleugelverdediger het bos is en Piet Wessel Dijkstra wist deze voorzet direct al tot doelpunt te bekronen. Een bliksemstart van de thuisploeg die in die eerste helft achteraf nog genadig was voor PKC. Al vlot na het eerste doelpunt had het al 2-0 kunnen staan maar helaas …… en dat hield PKC in de wedstrijd. De eerste helft was een schaakspel waarbij PKC amper het doel van de Boer wist te vinden. Broekster Boys creëerde wel een aantal mogelijkheden maar verzuimde om door te drukken. In de 28e minuut een vrije trap die net naast ging, een minuut later schoot Bauke Jan Douma over na een knappe actie van Dijkstra, en weer een paar minuten later een actie van Jan Tijtsma die een corner op zou moeten leveren maar scheidsrechter Gils gaf een doeltrap. De uitbraak van PKC leidde direct de gelijkmaker in want het schot raakte de hand van Abe Koopmans. Gils was resoluut en wees naar de stip.

Schokker pakte het kadootje uit en scoorde zijn 200e treffer. En dus konden beide ploegen weer van quitte af aan de tweede helft beginnen. Ook in de 2e helft een snelle goal. In de 49e minuut wist Kevin Bakels vanuit een vrije trap beheerst in te koppen en zo waren de rollen zomaar omgedraaid. Waar het in de eerste helft af en toe dus een schaakspel was gaf Broekster Boys vol gas. Het drukte de tegenstander achteruit waardoor Joshua Richardson zich kon ontwikkelen als beste verdediger van de gastploeg. Broekster Boys gooide met krachten en het was een wonder dat de gelijkmaker uit bleef. De strijd werd nog spannender toen Vincent Hoekstra het veld in kwam want zoals velen weten weet deze speler van geen ophouden. De kansen namen toe en waar ieder de gelijkmaker dacht te zien zaten paal en lat tegen. Ook werd een strafschop door Gils weggewuifd toen Tijtsma in het strafschopgebied neer gehaald werd. Vlak voor tijd zou dan toch de gelijkmaker vallen. De vrije trap van Piet Wessel Dijkstra van een meter of 18 werd onhoudbaar in de kruising geknalt en de meer dan verdiende 2-2 stond! In blessuretijd werd het nog fraaier want de voorzet van Riemer Doornbos werd door Abe Koopmans prima ingekopt.

De 3-2 viel in de 93e minuut maar het was nog niet gedaan. Waar Gils de 10 minuten blessuretijd vandaan haalde…….PKC was er blij mee want waar het eerst de wedstrijd zelf vertraagde (bij de 1-2 voorsprong) werd het nu beloond door Gils. Hoe dan ook, de scheids bepaald en daar hebben alle ploegen het altijd mee te doen. In een alles of niets poging werd gejaagd op de gelijkmaker en ze kregen na een slippertje Thomas Bosgra nog een laatste kans in de vorm van een vrije trap. De bal van Metaj werd door de muur ligt geraakt waardoor de vingertoppen van Sander de Boer er net niet meer bij konden. Zo vloog de bal er in de 100e minuut zowaar in en werd gelijk het eindsignaal gegeven werd. Broekster Boys was met de 2-2 na 90 minuten tevreden geweest maar de late gelijkmaker (3-3)was nu wel wat zuur. Het venijn zat hem deze wedstrijd duidelijk in de staart. De 3-3 betekende voor Broekster Boys het behoud van de 5e plaats, PKC volgt op 3 punten.

Volgende week gaat Broekster Boys op bezoek bij de nieuwe koploper in de 1e klasse. Pelikaan S verloor van Drachtster Boys waardoor de winst van Oranje Nassau op Hoogezand hen de koppositie opleverde. De Groninger hebben veel kwaliteit in de ploeg en daarbij ook nog versterking gekregen van het failliete VV Groningen. Broekster Boys zal zijn huid duur verkopen en wie weet kan het weer stunten. De wedstrijd start om 15.00 uur

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma.

Auteur: Redactie RTV NOF

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00