Speechtalent en marathonloper in Weekend Nieuwsshow · Foto('s): Marlinde van der Woude
  Marlinde van der Woude

Speechtalent en marathonloper in Weekend Nieuwsshow

zaterdag 18 februari 2017

Afgelopen zaterdag werden er weer een aantal interessante onderwerpen behandeld in de Weekend Nieuwsshow. Zo sprak Myrka van der Wal over de grootste debatcompetitie van Friesland. Piet Boelens vertelde over de marathon die hij volgende week in Tokio gaat lopen.

Myrka van der Wal had het over haar deelname aan de grootste debatcompetitie van Friesland: “Op weg naar het Lagerhuis, de debatcompetitie”.  De leerling van Piter Jelles Impulse Kollum gaf de beste speech van alle Friese scholieren en mag de provincie gaan verdedigen in de landelijke finale. “Ik vind het leuk  om een boodschap over te brengen naar de mensen” , zei Myrka.

Piet Boelens kwam langs om te vertellen over de marathon die hij volgende week in Tokio loopt. Het is de 29e  marathon die Boelens loopt en z’n 7e voor Kika kinderkankerbestrijding. “Tot nu toe heb ik in al die jaren al al ruim €71.000 opgehaald. Maar er is nog altijd veel geld nodig om de overlevingskans van kinderen met kanker zo groot mogelijk te maken”, sprak Boelens. “Mensen kunnen me steunen door een gift te storen op NL09 INGB 0003 0196 62 ten name van P. Boelens, Kollumerzwaag onder vermelding ‘gift KiKa’.”

De Ondernemer van de Week was deze week was Femke Molenaar. Met haar eenmansbedrijfje FM Warber zet zich in voor “betekenisvolle projecten en teksten die er toe doen”. Meer op www.fmwarber.nl.

De Echt Vers winnaar van 11 februari is Shirley uit Kollum. Zij wist dat de sukade een deel van de schouder van een koe is. In verband met de voorjaarsvakantie is er deze week even geen prijsvraag, vanaf 25 februari is er terug een prijsvraag.

De Weekend Nieuwsshow is iedere zaterdag tussen 11.00 uur – 14.00 uur te beluisteren op RTV NOF en terug te luisteren in de herhaling op zondag.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Speechtalent en marathonloper in Weekend Nieuwsshow · Foto('s): Marlinde van der Woude
  Marlinde van der Woude

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio