Spelweek Kollumerpomp sluit af met fantastisch circusoptreden

Zaterdag 09-08-2014
KOLLUMERPOMP - Dinsdag werden alle kinderen van huis opgehaald om mee te doen aan de Spel week in Kollumerpomp. Alle kinderen liepen die middag mee in de lawaaioptocht, die ervoor zorgde dat iedereen wist dat de Spel week van start was gegaan. Onderweg kwamen we de circusdirecteur tegen. Hij vertelde dat hij graag een circusoptreden wou houden in de Pomp, maar dat zijn artiesten ziek waren.

Gelukkig waren er genoeg artiesten in de optocht en gingen we dus direct richting het Trefpunt om te oefenen. Er werden verschillende workshops gegeven, waaronder sterke man, majoretten, ballerina’s, jongleren, dompteur en acrobatiek. De kinderen konden nu kiezen wat ze graag wilden doen in het circus. Op woensdag werden alle attributen voor het circus gemaakt en daarna werden alle circusacts ingestudeerd.

Donderdag hadden de artiesten een uitje. Zij gingen naar Nienoord in Leek. De oudste kinderen gingen naar het zwemkasteel en de jongste kinderen gingen naar het speelpark.

En vrijdag was het zover…. Het echte circusoptreden! De circusdirecteur en al zijn artiesten waren er helemaal klaar voor! Meer dan honderd mensen kwamen het circusoptreden bezichtigen. In een prachtige piste konden de artiesten hun kunsten vertonen. De kinderen, de directeur, de Spelweekcommissie, het publiek, iedereen heeft genoten! Vrijdag avond was er nog rodeorijden.

De Pomp kan terugkijken op een fantastische Spelweek.

terug naar overzicht
Spelweek Kollumerpomp sluit af met fantastisch circusoptredenSpelweek Kollumerpomp sluit af met fantastisch circusoptredenSpelweek Kollumerpomp sluit af met fantastisch circusoptredenFoto's & info op www.rtvnof.nl
© Foto's: Dineke v/d Laan

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie