Spetterende eindshow SVK

Vrijdag 05-07-2019
KOLLUMERZWAAG - In een afgeladen sporthal  “de Saedkampe”  in Kollumerzwaag kon het publiek  donderdagavond genieten van de eindshow “Musicals en film” van sportverening SVK. Alle leden van de gymnastiek en turn selectie uit Kollumerzwaag en Twijzelerheide hadden een act ingestudeerd.

De openingsact van Julia en Kristien (hulp trainsters en leden van de  A selectie) was meteen spectaculair te noemen. Daarna was het de beurt aan de prinsessen die mooie kunsten lieten zien.  De kleuters deden het sprookje roodkapje na. Wat zagen ze er prachtig uit in hun outfit en mooie Smink. De B selectie deed een nummer van Pippi langkous en ze zagen er erg kleurrijk uit. Pippi maakte mooie sprongen en oefeningen op de balk en brug. De groep uit Twijzelerheide had al erg veel zin in de vakantie, ze hadden hun koffers al (bijna) ingepakt.  De turngerichte gymnastiek had een dansje ingestudeerd op Mama mia en lieten nog verschillende sprongen zien. De A selectie deden een nummer uit de film footloose  en de A & B selectie eindigden de show met nog een paar hele mooie salto’s.

Na de show werd trainster Gwenda Krol bedankt voor haar jarenlange inzet bij de vereniging. Zij gaat andere dingen doen en zal geen trainingen meer verzorgen bij SVK. Zij kreeg o.a. een prachtig aandenken van haar meiden met een herinneringsboek met de hoogtepunten in haar sportcarrière bij SVK van de afgelopen jaren Ook de vertrekkende bestuursleden Jannie Oevering en Herma Broersma werden in het zonnetje gezet door bestuurslid Sibrecht Dijkstra. Ook de (hulp) trainsters Kristien, Julia en Reina werden bedankt voor hun inzet het afgelopen jaar.

Helaas was dit de definitieve eindshow voor de selectie uit Kollumerzwaag en de gymnasten uit Twijzelerheide. Doordat SVK geen vervanger kan vinden voor de vertrekkende trainster Gwenda Krol, kan SVK helaas geen trainingen meer verzorgen op selectie niveau. Door het  bestuur weer compleet te hebben met genoeg bestuursleden  en trainster Reina Sikkema is de vereniging er wel in geslaagd door te kunnen gaan in afgeslankte vorm voor (turngerichte) gymnastiek. Hier is SVK erg blij om en hoopt zo weer te kunnen groeien.  De turngerichte gymnastiek zal verhoogd worden door meer trainingsuren zodat deze meiden wel mee kunnen doen aan de turnwedstrijden op eigen niveau. Voor de recreatieve gymnastiek kan iedereen meedoen en wordt er ook jaarlijks een wedstrijd georganiseerd. Tevens verzorgt SVK nog badminton in Kollumerzwaag, ook hier zijn extra leden zeer welkom. We streven erna om het sportaanbod in Kollumerzwaag op peil  te houden. Voor meer info kijk op svk-kollumerzwaag.nl

De   avond werd gezellig afgesloten met een hapje en drankje in de voetbalkantine van de Friese Boys. Aafke Boersma zorgde voor een vrolijke noot en waren er allerlei spelletjes voor de kinderen. De gewonnen prijzen van de verloting kon men hier afhalen. Al met al een geslaagde avond!!!

terug naar overzicht
Spetterende eindshow SVKSpetterende eindshow SVKVrijwilligsters en bestuursleden werden bedankt
© Foto's: Jantsje Wiersma


Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie