VIDEO: Laagcomplexe spoedzorg Sionsberg in 2021 van start · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

VIDEO: Laagcomplexe spoedzorg Sionsberg in 2021 van start

woensdag 16 september 2020

DOKKUM – Sionsberg Netwerk Ziekenhuis en zorgverzekeraar De Friesland hebben woensdag het gemeentebestuur van Noardeast-Fryslân geïnformeerd over de plannen voor het uitbreiden van innovatieve laagcomplexe spoedzorg in Dokkum. Nu kan deze zorg nog niet worden geboden in de avonden en weekenden in Dokkum. Dit sluit aan bij een wens van de lokale bevolking. Sionsberg innoveert spoedzorg door slimme techniek in te zetten waarmee de zorg goed kan worden gepland en daarmee worden wachttijden en onnodige medische onderzoeken voorkomen.

De Friesland staat achter de plannen van Sionsberg voor uitbreiding van de laagcomplexe spoedzorg en steunt financieel. Steven Hofenk, directeur De Friesland: ”In de eerste fase kan de uitbreiding van de zorg in Noordoost-Friesland waarschijnlijk financieel niet uit voor de zorgaanbieders. Wij steunen in die fase vanuit de gedachte dat het op termijn wel duurzaam wordt. De Friesland gaat daarnaast de komende periode samen met Sionsberg in gesprek met andere zorgaanbieders in de regio zodat deze zorguitbreiding ook door hen wordt gesteund.”

Door gezamenlijk een oude belofte waar te maken wordt laag complexe spoedzorg weer dichtbij huis toegankelijk voor de bevolking van Noardeast-Fryslân. Wethouder Jouke Douwe de Vries vindt spoedzorg onmisbaar voor deze regio: ”Als je met spoed zorg nodig hebt, moet je daarvoor in Dokkum terecht kunnen. En niet alleen tijdens kantooruren. Dit is van groot belang voor Dokkum als regiostad die veel stads- en dorpsbewoners bedient. Ik ben dan ook meer dan blij dat Sionsberg en De Friesland dit samen hebben bereikt.” Het streven is dat de laagcomplexe spoedzorg in Sionsberg begin 2021 haar deuren opent, de zorgverzekeraar steunt financieel in ieder geval de komende drie jaar.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · K30 Nieuws archief · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Noardeast-Fryslân / Dantumadiel · Achtkarspelen / Tytsjerksteradiel · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?