Sprookje Oerterp-Drachten eindigt bij TTS Surhuisterveen · Foto('s): EIgen foto's
  EIgen foto's

Sprookje Oerterp-Drachten eindigt bij TTS Surhuisterveen

dinsdag 01 november 2022

SURHUISTERVEEN – Maandag 31 oktober was de opening van het competitieseizoen van de Provinciale Friese Dambond in de hoofdklasse. Het strijdtoneel was de Lantearne in Surhuisterveen waar het vlaggeschip van TTS het moest opnemen tegen de combinatie Oerterp-Drachten 2.

Laatstgenoemde club kan beschikken over een groot arsenaal aan spelers en volgens hun website zou TTS natte voeten worden bezorgd. Dit liep echter enigszins anders dan gedacht. Aan het eind zou er meer sprake zijn van een lucky gastclub Oerterp-Drachten door de cadeautjes die door sommige TTS spelers werden verstrekt.

Haye Wittermans aan bord 2 was zo royaal om een 1 tegen 2 aan te bieden aan Iskander El Sarafy. Nadat Iskander dit in ontvangst had genomen waren alle pogingen om een verrassing te organiseren ten dode opgeschreven.

Anton van der Ploeg aan bord 1 raakte een brikje achter tegen de rekenaar Henk Jonker en dat was eveneens de weg naar een nederlaag. Deze achterstand was voor de overige deelnemers een stimulans er nog eens goed te voor gaan zitten om de achterstand om te buigen.

Good old Luitzen van der Heide was degene die een ombuiging tot stand bracht. In een positionele stand die eerst schijfwinst opleverde werden ook de overige schijfjes van Miente Pera rustig opgepeuzeld.

Een schok trok door de zaal toen TTS voorzitter Karel de Bruin de valstrik die tevens voorzitter Ultsje Hosper had opgezet met een vies plakkertje ten koste van drie schijven niet tijdig onderkende. In een voordelige stand werd Karel ten onrechte het slachtoffer van deze truc.

De 2 tegen 6 achterstand werd kleiner toen Ate Oosterhof de partij tegen Fokke Heidsma op zijn geheel eigen wijze zoals verwacht af wist te ronden met winst.

De jeugdspeler van TTS die was uitgeleend aan de gasten was niet zo blij met zijn tegenstander . Beide spelers kennen elkaar dusdanig goed zodat er iets moest worden gecreëerd om resultaat te behalen.

Gerrit Terpstra liet zich in eerste instantie in een korte vleugelopsluiting vastzetten door Jorn Kruit. Met in het achterhoofd de speelwijze van het Oerterp kanon Jan van Dijk kan dat wel eens kansrijk uitpakken. Nadat allerlei dreigingen waren onderkend besloot Jorn om de opsluiting te verbreken. Hierdoor kreeg Gerrit de beste verdediging en bepaalde als laatste de eindstand op remise.

Conclusie: Oerterp Drachten kan worden gezien als de meest lucky partij in dit duel.

Details:
TTS – Oerterp Drachten 2
Anton van der Ploeg – Henk Jonker 0-2
Haye Wittermans – Iskander El Sarafy 0-2
Ate Oosterhof – Fokke Heidsma 2-0
Gerrit Terpstra – Jorn Kruit 2-0
Karel de Bruin – Ultsje Hosper 0-2
Luitzen v.d. Heide – Miente Pera 2-0
Einduitslag 6-0

Overigens werden er ook nog 4 potjes voor de onderlinge competitie gespeeld:
Jan Kunnen – Joop de Graaf 3-0
Jan Hiemstra – Tjipke Vlasma 1-1
Wytze v.d.Meulen – Bareld Bekkema 0-3
Johannes Baron – Sape Hiemstra 0-3

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Sprookje Oerterp-Drachten eindigt bij TTS Surhuisterveen · Foto('s): EIgen foto's
Sprookje Oerterp-Drachten eindigt bij TTS Surhuisterveen · Foto('s): EIgen foto's
  EIgen foto's

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 18:00
  Ouwe Meuk
  Leo Smidt
 • 18:00 - 19:00
  Willem yn 'e Jûn
  Willem Mulder
 • 19:00 - 20:00
  Fryslân Fan
  Jaap van der Laan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Sietse Weistra
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio