VIDEO: Stad Dokkum maakt zich klaar voor Admiraliteitsdagen

Woensdag 05-09-2018
DOKKUM - De blauwe Admiraliteitsvlaggen wapperen al een tijdje in het centrum, nu staat ook de rest van de stad in de steigers voor het maritieme festival dat op punt van beginnen staat. Zo halen de mannen van Gemeentewerken de paaltjes, bankjes en vlaggenmasten weg uit het centrum. Er worden ook alvast dranghekken neergezet en de binnenstad wordt nog eens extra schoongemaakt.

Bij het sportveld wordt berenklauw verwijderd. Daarnaast worden de podia opgebouwd. Het drijvende hoofdpodium bij De Zijl springt natuurlijk het meest in het oog. Samen met zes lokale bedrijven bouwt Bouwgroep Dijkstra Draisma het bijzondere podium. Net als vorig jaar komt er wederom een podium op de Markt. Nieuw dit jaar is een derde podium op de Grote Breedstraat.

,,Het derde podium moet ervoor zorgen dat het publiek zich gemakkelijker kan verspreiden en zich overal in de stad kan vermaken met goede muziek”, vertelt Willem Verbeek, producent en voorzitter van de muziekcommissie. Op De Zijl verschijnt net als voorgaande jaren een speciale ‘Adje Ufo Tent’, vernoemd naar Adje Admiraal, de mascotte van het evenement.

De binnenstad is voor, tijdens en na het festival voor een deel hermetisch afgesloten. Bezoekers kunnen hun auto’s parkeren op diverse P-terreinen: t Panwurk, de Harddraver, het Kalkhuisplein, Lutjebleek en op het terrein van voormalig tuincentrum Mollema aan de Rondweg-Noord. Fietsers kunnen parkeren in de extra fietsenstallingen bij de Helling, het Zuiderbolwerk en de Oostersingel.

De Admiraliteitsdagen zijn van 6 t/m 9 september. RTV NOF doet het hele weekend live verslag via radio, televisie, website en sociale media.

 

 

 

 terug naar overzicht
Stad Dokkum maakt zich klaar voor AdmiraliteitsdagenStad Dokkum maakt zich klaar voor AdmiraliteitsdagenMeer foto's en info: www.rtvnof.nl
© Foto's: Bote Sape Schoorstra

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie