Stand up paddle, flyboards en bungeeroeien op het water

Zaterdag 08-09-2018
DOKKUM - Liefhebbers van actie op het water waren in Dokkum op de juiste plaats. Er viel rondom de Bolwerken zaterdag genoeg te beleven. Dokkum was het keerpunt van de Elfstedentochten voor SUPers, er was een stuntshow en het vaste onderdeel bungeeroeien stond weer op het programma.

Als eerste was er de aankomst van de Tocht der Tochten. Niet van schaatsers of een zwemmer, maar van de SUP 11 City, oftewel de stand up paddle Elfstedentocht. Zo’n 200 deelnemers uit binnen- en buitenland peddelen 220 kilometer door de Friese wateren. Een aantal peddelt non stop door, maar de meeste SUPers doen vijf dagen over de tocht. De finish van de vierde etappe was vandaag aan de Voorstreek tussen de Eebrug en de Altenabrug. Zondag vertrekken ze voor het laatste stuk richting Leeuwarden.

Even verderop bij de molen Zeldenrust vond gedurende de hele dag een stuntshow plaats. Het FlyboardTeam liet een spectaculaire show zien. Het flyboardteam van Stephan en Bo Krook zijn heuse kampioenen. Ze vertegenwoordigen namelijk de Nederlands kampioenen flyboarden bij zowel de heren als de dames. Met meerdere waterstraal aangedreven attributen gaven ze een spetterende shows. Gemist? Niet getreurd, zondag geven ze opnieuw een aantal shows.

Daarnaast vond ook dit jaar het Abiant bungeeroeien weer plaats in het Kleindiep. Voor het hoofdpodium werd door verschillende teams geprobeerd zo ver mogelijk te roeien, terwijl de boot aan een bungeekoord vast zit. De speaker en dj brachten sfeer door middel van aanmoedigen en oppeppende muziek. Het team De Podiumbouwers gingen naar huis met de eerste prijs.

terug naar overzicht
Stand up paddle, flyboards en bungeeroeien op het waterStand up paddle, flyboards en bungeeroeien op het waterStand up paddle, flyboards en bungeeroeien op het water
© Foto's: Jan Joustra


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-18:00 | Runwei Sport
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie