AUDIO: Start bouw Anderhalvelijnscentrum Sûnenz Sionsberg · Foto('s): Sionsberg
  Sionsberg

AUDIO: Start bouw Anderhalvelijnscentrum Sûnenz Sionsberg

maandag 12 oktober 2015

Op maandag 12 oktober is de bouw van het Anderhalvelijnscentrum Sûnenz in Sionsberg van start gegaan. Sûnenz zal worden gerealiseerd in de vleugel waar zich voorheen de poliklinieken en het lab bevonden. In een Anderhalvelijnscentrum komt zorg van de huisartsen, apothekers en fysiotherapeuten (eerstelijnszorg) samen met medisch specialistische zorg uit het ziekenhuis (tweedelijnszorg). Vanuit Sûnenz zullen binnen Sionsberg huisartsen worden gefaciliteerd in het verlenen van anderhalvelijnszorg aan hun patiënten. In het centrum zullen daarnaast verschillende faciliteiten voor met name ouderen worden gerealiseerd, zoals een restaurant, verschillende (zorg)winkels en een ontmoet- en beweegplein.

Er wordt begonnen met de asbest sanering van de vleugel rechts van de entree. Wanneer het asbest is verwijderd, wordt begonnen met de sloop van een groot deel van de wanden en het plafond in deze vleugels. Deze werkzaamheden zullen naar verwachting ongeveer 3 weken gaan duren. Naar verwachting wordt eind week 44 (rond 30 oktober) de omgevingsvergunning verstrekt. Op dat moment zal worden gestart met de vergunning plichtige onderdelen, zoals de wijzigingen aan de buitenpui en het plaatsen van de schijngevel. Ook wordt dan begonnen met de binnenmuren, installaties, vloeren en de keukeninrichting.

In de afgelopen maanden is er door het voormalige ziekenhuis hard gewerkt om alles vanuit een moeilijke positie weer op te bouwen naar een gezonde instelling. Een van de gevolgen was dat er te weinig communicatie was over de voortgang, schrijft de Sionsberg op haar facebookpagina. Deze onduidelijke en onwenselijke situatie heeft geleid tot vele vragen en speculaties, maar dat is  vanaf nu verleden tijd, aldus de leiding. Naar verwachting zijn de bouwwerkzaamheden bij de Sionsberg eind december afgerond. De komende tijd zal de Sionberg u via haar nieuwe website op de hoogte houden van de ontwikkelingen rondom en vorderingen van de verbouwing.

Verslaggeefster Hendrikje Talsma sprak een aantal weken geleden met  Henriëtte van der Kloet en Peter Lalkens over de Sionsberg “nieuwe stijl”.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio