Start campagne jeugdzorg in Noordoost Fryslân · Foto('s): Gemeente Dongeradeel
  Gemeente Dongeradeel

Start campagne jeugdzorg in Noordoost Fryslân

maandag 02 februari 2015

De negenjarige Jesse is veilig en blij en wenst dat alle kinderen dat zijn. Deze boodschap staat centraal in een campagne die de jeugdzorg in de Noordoost Friese gemeenten onder de aandacht moet brengen. Want jeugdzorg is nodig, omdat niet alle kinderen veilig en blij kunnen zijn. De gemeenten roepen inwoners op samen te zorgen voor verbetering van hun veiligheid en welzijn.

De portefeuillehouders van de gemeenten Ameland, Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel, Kollumerland c.a. en Schiermonnikoog hebben deze week het startsein gegeven voor de regionale publiekscampagne. Alle Nederlandse gemeenten hebben vanaf januari 2015 de verantwoordelijkheid voor de jeugdzorg overgenomen van de provincies en het Rijk.

Voor hulpvragen over bijvoorbeeld opvoeding, gedrag en het pesten van kinderen of zelfs huiselijk geweld in de naaste omgeving, kunnen inwoners van Noordoost Fryslân nu aankloppen bij hun gemeente. De vraag gaat vervolgens naar de professionals van het gebiedsteam. Een medewerker van het gebiedsteam komt bij mensen thuis om te beoordelen welke zorg en ondersteuning nodig is. Ook is er een website, www.noordoostzorgt.nl. Hier zijn informatie en links naar betrouwbare sites te vinden. Wie met spoed jeugdhulp nodig heeft, kan dag en nacht bellen met Spoed4Jeugd 0800 – 776 33 45.

Jesse gaat huis-aan-huis

Vanaf deze week wordt in de zes gemeenten huis-aan-huis een ansichtkaart verspreid die de jeugdzorg bij iedereen onder de aandacht brengt. Op de ansichtkaart spreekt Jesse, die symbool staat voor de jeugdcampagne, zijn hoop uit dat alle kinderen veilig en blij zijn. De kaart doet daarmee tevens een beroep op alle inwoners van Noordoost Fryslân om zich in te zetten voor de veiligheid en het welzijn van kinderen. Ook komen er op diverse plekken posters met dezelfde boodschap te hangen. Naast de jeugdcampagne bereiden de gemeenten ook een actie voor die gericht is op de jeugd van de eerste klas van het voortgezet onderwijs. Dat zijn leerlingen in een vaak kwetsbare leeftijd.

Fotobijschrift: De wethouders Gerben Wiersma (Dantumadiel), Paul Maasbommel (Kollumerland c.a.), Jelle de Vries (Ferwerderadiel) en Pytsje de Graaf (Dongeradeel) (v.l.n.r.) geven het startsein voor de jeugdcampagne. Op de foto ontbreken Linda van der Deen (Ameland) en Willem Meerdink (Schiermonnikoog).

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 16:00
  Runwei Sport
  Het sportprogramma van RTV NOF met live verslag van alle sporten uit Noordoost-Friesland. Naast voetbal ook veel aandacht voor korfbal, volleybal, basketbal, kaatsen meer.
 • 16:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio