Start laatste ronde landschapsherstel De Sintrale As

Donderdag 07-11-2019
DAMWâLD - Deze week zijn Ingenieursbureau Antea Group, samen met vereniging De Noardlike Fryske Wâlden gestart met de derde en tevens laatste ronde landschapsherstel in het gebied van De Sintrale As. Hierbij wordt, in samenwerking met grondeigenaren- en gebruikers gekeken naar de mogelijkheden voor het herstellen van landschapselementen. Dit landschapsherstel bestaat uit het groot onderhoud en planten van singels en houtwallen en het herstel van poelen en pingo’s.

Woensdag was in de Kruisweg in Damwâld een bijeenkomst voor grondeigenaren in het gebied van De Sintrale As die denken in aanmerking te komen voor het laten herstellen van hun landschapselementen. Voor meer informatie over het project kunnen grondeigenaren contact opnemen met bureau Noardlike Fryske Wâlden. Dit kan via de mail info@noardlikefryskewalden.nl , telefonisch op nummer 0511- 745200 (tussen 9.00 – 12.00 uur) of neem een kijkje op de website www.noardlikefryskewalden/landschapsherstel.

De werkzaamheden voor landschapsherstel worden uitgevoerd in opdracht van de Gebiedsontwikkeling De Sintrale As. De Sintrale As (N356) ligt er, maar nu is het gebied aan de beurt. Samen met gemeenten, maatschappelijke organisaties en inwoners willen we dit gebied nog mooier, sterker en aantrekkelijker maken voor eigen inwoners en toeristen. Dit doen we bijvoorbeeld door natuur te ontwikkelen, de leefbaarheid in dorpen te vergroten, landbouwstructuur te versterken en nieuwe fiets- en wandelpaden aan te leggen. Deze vastgestelde maatregelen en projecten vormen de gebiedsontwikkeling.

terug naar overzicht

© Foto's: Koos Scherjon

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie