Start opnames voor documentaire over afval begonnen · Foto('s): Klaske Roorda
  Klaske Roorda

Start opnames voor documentaire over afval begonnen

donderdag 08 juni 2023

BUITENPOST – Afgelopen donderdag 8 juni vonden op het gemeentehuis te Buitenpost de eerste opnames plaats voor een documentaire over huishoudelijk afval in de gemeente Achtkarspelen. De RTV NOF-productie wordt gemaakt door Johan ter Elst met hulp van leerlingen van basisschool ’t Holdersnest te Harkema.

Via beeld wordt onder meer de weg gevolgd van de grijze kliko welke tweewekelijks door elk huishouden bij de weg wordt gezet. Wat gebeurt er met de inhoud van de kliko zodra deze in de vuilniswagen verdwijnt? Opnames worden onder meer gemaakt op Ecopark De Wierde te Heerenveen waar de verwerking van huishoudelijk restafval begint. Hier is men letterlijk dag en nacht bezig met de recycling van huishoudelijk restafval. De documentaire wordt uitgezonden medio november van dit jaar bij RTV NOF.

Fotobijschrijft: De cameraploeg van basisschool ’t Holdersnest in actie tijdens het interview met wethouder Sierd Vegelin die onder meer milieu en afval in zijn portefeuille heeft. V.l.n.r.: Sil Dijkstra, wethouder Sierd Vegelin, Lisanne Hiemstra en Rixt Bosman.

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio