Startschot Friese campagne ‘modder op de weg’

Woensdag 18-09-2019
MORRA - Woensdagmiddag is in de gemeente Noardeast-Fryslân de campagne ‘Modder op de weg” van start gegaan. Bij het Loonbedrijf van de familie Dijkstra aan de Achterwei in Morra is door mevrouw Avine-Fokkens-Kelder, gedeputeerde en voorzitter van het ROF en de heer Jelle Boerema wethouder werk, bedrijvigheid en recreatie van gemeente Noardeast-Fryslân het spandoek opgehangen als startmoment van deze campagne.

Het is weer oogsttijd. Dat betekent dat er geregeld grote landbouwvoertuigen op de weg te vinden zijn. Hierdoor kan er modder op de weg liggen. Vooral in combinatie met regen veroorzaakt dit gladheid op de weg, wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen.

Om ongevallen te voorkomen, voert het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân (ROF) ook dit jaar de campagne ‘modder op de weg’. Weggebruikers worden tijdens de campagneperiode gewaarschuwd voor de gevaren van modder op de weg en agrariërs wordt verteld wat zij moeten doen als er modder op de weg terecht is gekomen. Wethouder Boerema wijst er ook op, dat het tevens erg belangrijk is, dat de verlichting van de fietsen in orde is, zodat ze door de bestuurders van de tractoren goed gezien worden.

Na afloop was er voor iedereen nog koffie, thee met wat lekkers.

terug naar overzicht
Startschot Friese campagne ‘modder op de weg’Mevrouw Fokkens en wethouder Boerema bij het spandoekDe familie J. en P. Dijkstra met wethouder en gedeputeerde
© Foto's: Jantsje Wiersma

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie