Stedelijke Harmonie Dockum 145 jaar

Zaterdag 26-10-2019
Waar:
Dokkum
Wanneer:
Zaterdag 07-12-2019
In het kader van het 145-jarig bestaan van de Stedelijke Harmonie Dockum organiseert de vereniging op 7 december 2019 enkele zeer interessante workshops voor muzikanten en voor iedereen die zich graag nog verder wil ontwikkelen op zijn/haar instrument. En ja, wie wil dat eigenlijk niet!

Er zijn 3 workshops en iedere workshop wordt gegeven door een klinkende naam uit de professionele muziekwereld. Voor de workshop houten blaasinstrumenten komt Henk de Graaf naar Dokkum. Henk de Graaf is een zeer bekende Nederlandse klarinettist die tot zijn pensionering solo-klarinettist is geweest van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Hij heeft diverse cd’s gemaakt, onder andere met pianist Daniël Wayenberg en behoort tot de top klarinettisten van ons land.
Voor de workshop saxofoon is Femke IJlstra aangetrokken. Femke is afkomstig uit Augustinusga en heeft gestudeerd aan het conservatorium in Amsterdam. Zij is lid van het Tonhalle Orchester Zürich en is momenteel tevens werkzaam als hoofdvakdocente saxofoon aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.
Voor de workshop koperen blaasinstrumenten (trompet, cornet, bugel, hoorn, bariton, euphonium, trombone en bas) is niemand minder dan Eric Vloeimans bereid gevonden deze te leiden. Eric is op dit moment één van de meest succesvolle trompettisten in zowel ons eigen land als in het buitenland. Hij heeft een zeer uitgebreide concert carrière en heeft een buitengewone stijl van trompet spelen ontwikkeld die onnavolgbaar is. Wij zijn dan ook zeer ingenomen met het feit dat Eric deze koper workshop gaat leiden.

Al met al een buitenkans voor ambitieuze muzikanten om klinkende workshops – niet ver van huis – mee te maken. De drempel om mee te doen is bewust laag gehouden, enkele jaren speelervaring op niveau A/B van de landelijke muziekexamens volstaat. Dit om zoveel mogelijk muzikanten uit de regio op zaterdag 7 december in de gelegenheid te stellen naar Dokkum te komen en deel te nemen aan deze uitdagende muzikale happening.
De workshops vinden plaats in het Dockinga College te Dokkum en duren van 10.30 uur tot ca. 16.30 uur. Voor verdere details en inschrijving voor deze workshops, zie www.harmoniedokkum.nl.

terug naar overzicht
Stedelijke Harmonie Dockum 145 jaar
© Foto's: Eigen foto

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie