Sterk herstel ’t Fean ’58 ondanks nederlaag · Foto('s): Jan Anne Vrij
  Jan Anne Vrij

Sterk herstel ’t Fean ’58 ondanks nederlaag

zondag 21 april 2019

Na een serie zwakke wedstrijden herstelde ’t Fean ’58 zich knap in de uitwedstrijd tegen BCV. Tot een overwinning leidde het niet, de thuisclub won met 1-0 de Feansters speelden met veel zelfvertrouwen. “Ik zag een team dat bereid was alles te geven”, concludeerde een tevreden trainer Mark Bosma.De wedstrijd was verschoven naar de avonduren in verband met de ‘6e Fryske Dei’, een initiatief van de thuisclub. Sportpark ‘Het Koningsland’ was voor deze gelegenheid feestelijk aangekleed.

In de voorwedstrijd kwamen de JO9 van beide clubs tegen elkaar uit. De jeugdige talentjes kwamen in de line-up aan de hand van de spelers het veld op. Aangevoerd onder een paraplu met uiteraard de pompeblêden drie Friese schoonheden, waaronder Miss Fryslân. Het Fryske Folksliet werd gespeeld door de plaatselijke muziekvereniging Legato en maakte het Friese tintje compleet.De blauwhemden wilden zich revancheren na de 7-1 nederlaag tegen kampioenskandidaat Leeuwarder Zwaluwen, die samen met BCV voor de titel gaat. “Die gevoelens leefden sterk binnen de ploeg, dat merkte ik tijdens de trainingen”, liet Mark Bosma weten. BCV wilde vanaf het begin druk zetten en begon furieus aan de wedstrijd. Dat resulteerde al in de vierde minuut in een doelpunt. Remco Bouius krulde vanaf links de bal in de korte hoek. Via de binnenkant van de paal verdween de bal onhoudbaar voor doelman Jos Bijlsma in het net (1-0).

De thuisclub probeerde vroeg de wedstrijd in het slot te gooien. Dat leverde in de eerste tien minuten al vijf hoekschoppen op, echter zonder resultaat. Daarna kregen de gasten meer grip op het spel. Met een sterk centraal duo Wybo van der Werff en Jelmer de Haan kreeg de BCV aanval onder aanvoering van Yorn Sikkenk – met 17 doelpunten clubtopscorer – nauwelijks kansen. De beste mogelijkheid was nog voor ’t Fean ’58. Willem van Kammen zag vlak voor rust zijn inzet op de deklat uiteen spatten. De tweede helft ging gelijk op. Het werd voor de vele toeschouwers steeds meer een open wedstrijd. De thuisclub speelde verzorgder, maar de bezoekers kregen eveneens kansen. André van der Molen schoot een vrije trap op de paal. Invaller Robert van der Laan wist voor BCV twee mogelijkheden niet te verzilveren.

De laatste tien minuten gooide ’t Fean ’58 alles op de aanval. Mark Bosma stuurde Jelte Bottema en Harm Vrij naar voren om een score te forceren. Het geluk ontbrak echter. Harm Vrij zag een inzet geblokkeerd en eentje van de lijn gehaald, Bottema schoot net naast. “Wij hebben het BCV knap lastig gemaakt”, vond Mark Bosma. “We zaten goed in de wedstrijd en kregen in de tweede helft prima kansen. De complimenten voor de jongens, zij toonden een geweldige inzet. En daar kunnen we trots op zijn.”

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00