Sterk Libertas met lege handen tegen OS Lusitanos · Foto('s): Meint de Vries
  Meint de Vries

Sterk Libertas met lege handen tegen OS Lusitanos

maandag 18 maart 2024

DAMWALD – De wedstrijd tussen de nummer twee en drie van de eredivisie had alles in zich wat zaalvoetbal zo leuk maakt. Beide topteams streden voor elke centimeter, twee bloedfanatiek coaches aan de lijn, fraaie doelpunten, gele kaarten, fouten afgewisseld met briljante momenten en het publiek op de banken.

Een wedstrijd die eigenlijk twee winnaars verdiende; maar de drie punten gingen uiteindelijk mee naar Amsterdam. Libertas verloor het tumultueuze duel met 2-3 van OS Lusitanos.

Start

In de eerste helft was Libertas iets de bovenliggende partij maar kwam op achterstand door een doelpunt van Jennifer Oliviera. Zij draaide te makkelijk bij Ester Dekker vandaan en scoorde vanzelfsprekend met haar sterke rechterbeen. Nadat Lotte Bosma met een magistrale voetbeweging Anna Reitsma – keepster van Oranje – passeerde was het haar zus Sam Bosma die daarna het karwei fraai afmaakte.

OS Lusitanos begon sterk aan de tweede helft. Maar na de 2-1 uit een vrije trap van Silke van der Wal leek Libertas te geloven in een stunt. Het was Lotte Hopman die met een doelpunt de stand gelijktrok. Beide teams grossierden in kansen maar uiteindelijk zou alleen OS Lusitanos nog scoren. Met een kopbal verraste Jennifer Oliveira voor de tweede keer keepster Laura Hummel en pakte daarmee drie weliswaar geflatteerde punten voor haar team. Een gelijkspel had de verhoudingen