Sterk Zwaagwesteinde (zo) verslaat Oerterp · Foto('s):

Sterk Zwaagwesteinde (zo) verslaat Oerterp

maandag 21 september 2015

Een goed spelend Zwaagwesteinde heeft zondagmiddag een ruime overwinning weten te behalen op Oerterp. De Readtsjes wonnen de thuiswedstrijd, na een 2-0 ruststand, uiteindelijk met 4-0. Door deze overwinning heeft de ploeg van het trainersduo Buning en Santema nu 6 punten uit de 3 wedstrijden behaald en houdt het aansluiting met de leiders Udiros en Franeker die 1 puntje meer hebben.

Wedstrijden tegen Oerterp staan bijna altijd garant voor veel doelpunten, vorig seizoen maakte de ploeg uit Ureterp maar liefst 80 doelpunten maar kregen er ook 73 tegen. Deze middag was er aanvankelijk niet zoveel te beleven, Zwaagwesteinde zakte wat in en liet het balbezit over aan de gasten zonder dat die tot grote kansen wisten te komen. Na ruim een half uur spelen sloeg de thuisclub keihard toe toen scheidsrechter Stel de veelvuldig voor buitenspel vlaggende grensrechter Hylkema negeerde en Jan Eisma alleen kon doorgaan.

In eerste instantie wist doelman Gert Walinga de inzet van Jan Eisma tegen te houden maar de rebound van Jan was wel raak 1-0. Hierna ging Zwaagwesteinde door en nadat Jilt Venema eerst nog verzuimd had de score te verdubbelen werd het in de 38e wel 2-0 door Jilt Venema die een schitterende aanval over de linkerflank op een prima manier wist af te ronden.

In de tweede helft probeerde Zwaagwesteinde de wedstrijd snel te beslissen wat in de 55e minuut ook bijna gebeurde toen een voorzet van Jan Eisma neef Jilt Venema bereikte, maar laatstgenoemde zag zijn inzet gestopt door Oerterp doelman Gert Walinga. Drie minuten later ging Zwaagwesteinde door het oog van de naald toen Oerterp tegen onderkant lat schoot en de rebound door de weer prima keepende Klaas Atema werd gestopt waarna in derde instantie wel werd gescoord maar dit doelpunt werd door prima leidende, maar wel met onnodig veel kaarten strooiende, scheidsrechter Stel wegens buitenspel afgekeurd.

Oerterp bleef wel proberen de aansluitingstreffer te scoren maar de anders zo trefzekere spitsen van de bezoekers hadden deze middag hun vizier niet op scherp te staan. In de laatste 10 minuten beslisten De Readtsjes de wedstrijd, door doelpunten van Jan Eisma die via een prima steekpass van de goed mee opkomende Henk van der Wal alleen kon doorgaan op de doel en koelbloedig afrondde en de 4-0 werd gemaakt door invaller Johan de Vries die een voorzet van Jan Eisma beheerst wist binnen te schieten.

Volgende week spelen de Readtsjes een uitwedstrijd in en tegen Drachten. Het nog ongeslagen Drachten heeft 1 punt minder dan De Westereenders.

© Verslag: Berend van der Meer

• 00:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00