Sterke korfbalwedstrijd Veenwouden · Foto('s): 

Sterke korfbalwedstrijd Veenwouden

zondag 08 november 2015
Nadat op het veld geen wedstrijdpunten konden worden binnengehaald, stond er voor de korfballers van Veenwouden afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd in de zaal op het programma tegen TFS. In de vorige wedstrijden moesten de Feanwâldsters stevige verliezen incasseren. Desondanks begonnen de blauwwithemden vol goede moed al moest de basis het deze keer doen zonder vaste kracht Henk Moorlag. Hij was wegens familieomstandigheden afwezig.
In de laatste wedstrijden op het veld en in de oefenwedstrijd tegen het tweede team van DTL bleek al dat de korfballers uit Feanwâlden progressie hebben geboekt. Het team raakt steeds meer op elkaar ingespeeld. Coach Martha van der Kooi begon met haar team dan ook vol vertrouwen aan de wedstrijd.
Na wat aftasten van beide kanten opende TFS zaterdag de score. Met drie doelpunten op rij stond er binnen een kwartier een 3-0 stand op het bord. Veenwouden liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en bleef de eigen kansen opzoeken. Het eerste team van Veenwouden was na de openingsdoelpunten van TFS aan zet en kwam met drie doelpunten op rij langszij. Vanaf dat moment was het duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. In de tweede fase van de eerste helft kwamen de doelpunten van beide kanten. Veenwouden kwam na de 3-3 op voorsprong waarna TFS het antwoord snel klaar had. Met een stand van 6-4 werden de kleedkamers opgezocht.
Na de pauze wist de thuisploeg de kleine voorsprong voorzichtig uit te bouwen. Ook nu weer kon Veenwouden weer inlopen maar kwam het net iets te kort. De eindstand kwam uit op 13-10. Al met al een prima resultaat gezien de dikke verliezen nog in het vorige seizoen. Doelpunten: Klaas de Boer en Daniël Keizer elk 3, Johannes de Boer, Nienke van Breeden, Anna Tadema en Simon Talsma allen 1.
Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 18:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 18:00 - 19:00
    Lytse Klankjes
    Jikke Wiersma
  • 19:00 - 21:00
    Leafde foar Muzyk
    Klaske Ferwerda
  • 21:00 - 23:00
    De Smachtwacht
    Mark en Frank Spijkers
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?