Sterke start dames DOS in de eerste klasse · Foto('s): Sake Beerstra

Sterke start dames DOS in de eerste klasse

zaterdag 22 september 2018

De volleybaldames van DOS Kollumerzwaag waren afgelopen donderdag met 3-1 te sterk voor Grouw ’64. Een goed begin voor het team, dat haar debuut maakte in de eerste klasse. Vorig seizoen werden ze met overmacht kampioen in de tweede klasse.

DOS begon wat stroef aan de wedstrijd. De thuisploeg moest nog een beetje warmdraaien in de enigszins nieuwe samenstelling en wist niet precies wat te verwachten van het spel in deze competitie. Mooie aanvallen en goede reddingen werden afgewisseld met misverstanden en eigen fouten. Grouw ’64 ging daarentegen sterk van start met degelijk spel en weinig fouten en kwam al snel op een behoorlijke voorsprong. Langzaamaan kwam DOS meer in de flow en vocht zich punt voor punt terug. Helaas was dit voor de winst net te laat: Grouw haalde de eerste set nipt binnen met 25-23.

In de tweede set begon de motor van de thuisploeg te draaien. Door een sterke serveserie liep het Kollumerzwaagster team snel uit. Deze voorsprong gaven ze niet meer uit handen. Met mooie, snelle aanvallen en slimme balletjes werd de sterke defensie van de tegenstander verschalkt. Grouw ’64 had hier geen antwoord op. De set ging overtuigend met 25-13 naar DOS. In de derde set werd de positieve lijn voortgezet. Het team van coach Jan van der Veen begon steeds soepeler te spelen en de bezoekers hadden geen antwoord op het afwisselende spel. DOS kwam op geen enkele manier in de problemen. Deze set werd ook redelijk eenvoudig met 25-15 binnengehaald.

In de vierde set werd het nog even spannend. De strijd ging lange tijd gelijk op, met steeds een lichte voorsprong voor de Grouster ploeg. Na een eindsprint wist DOS de wedstrijd toch naar zich toe te trekken met 25-23. Een mooi begin in deze nieuwe klasse met vier punten in de zak. Komende donderdag speelt DOS in Leeuwarden tegen Leevoc dames 2.

© Verslag: Rianne Loonstra

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00
  • 21:00 - 23:00
  • 23:00 - 00:00