VIDEO: Steven Gerlofs eerste echte Fries kampioen zeepkistracen

Zaterdag 11-05-2019
FERWERT - Zaterdagmiddag 11 mei streden 33 bijzondere voertuigen om de aller eerste titel, Fries kampioen zeepkistracen. Van een hoogte van ruim 5 meter storten zij zich over een baan van 25 meter naar beneden om vervolgens het parcours van ruim 100 meter in een zo snel mogelijk tijd af te leggen.

Omdat al gauw in de eerste heat bleek dat het parcours te lief was werden er wegversmallingen aangelegd en een mini springschans gecreëerd. Een massaal opgekomen publiek wilde natuurlijk op deze zonnige dag ook wat actie zien en ja….een uit de bocht vliegend vehicle met uiteindelijk een crash tot gevolg is natuurlijk voor de toeschouwers altijd mooi. Onder groot gejuich gebeurde dat ook een aantal keren.

Gelukkig hoefde de aanwezige EHBO niet vaak in actie te komen. Enkele lichte schrammen was zo’n beetje wel het ergste waarvoor ze de verbandtrommel open mochten trekken. Niet alleen werd er gestreden om de snelste tijd, maar ook was er een prijs voor het mooiste geheel, deze titel ging naar Harrit en Willem Veenstra. Ook was er een prijs voor de mooiste crash, deze ere titel was voor Sietse, Siebolt en Gysbert.

Maar uiteindelijk het hoogste doel van deze bijzonder race was toch wel het betreden van het ere podium. Op de derde plaats mocht Arjen Bruinsma plaats nemen, hij legde het parcours af in 14.41 seconden. Nummer twee was voor Renze Pieter Veltman, zijn tijd was 13.94 seconden. De hoogste tree, de eerste prijs ging naar Steven Gerlofs. Hij was vijfhonderdste seconde sneller en bracht dus een tijd van 13.89 seconde op de klok.

Voor alle winnaars was er een beker en natuurlijk bloemen en een groot applaus. Ferwert heeft zich met dit evenement op een mooie manier op de kaart gezet. Wie weet wordt dit Fries kampioenschap wel een jaarlijks gebeuren.terug naar overzicht
Snelste tijd werd geboekt door Steven Gerlofs Zeepkist stunt en crashedRenze Pieter Veltman, Steven Gerlofs, Arjen Bruinsma. (Meer foto's www.rtvnof.nl)
© Foto's: Peters Foto Nieuws

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie