Stichting Elkenien Grien en ROC Friese Poort doen duurzaamheidsproject

Dinsdag 25-09-2018
DOKKUM - In de week van 1 tot en met 5 oktober (week 40) starten 25 studenten van ROC Friese Poort een duurzaamheidsproject. Hiervoor gaan zij ruim 400 bewoners van de Dokkumer wijk de Weeshuislanden bezoeken. In het kader van een duurzaamheidsproject op school vervullen zij de rol van energieambassadeur, die de bewoners probeert te stimuleren om minder energie in huis te verbruiken.

Dit project is ontstaan door een collegiale samenwerking van stichting Elkenien Grien en ROC Friese Poort. Elkenien Grien staat pal voor een energieneutraal Dongeradeel in 2030. Alle inwoners van Dongeradeel worden de komende tijd benaderd om zoveel mogelijk energie te besparen en zelf -of met de buurt of wijk- duurzame energie (met bijvoorbeeld behulp van zon en wind) op te wekken.

Ook ROC Friese Poort ziet het belang in van een fossielvrije toekomst en zet dit project in als een perfecte mogelijkheid om haar studenten hierbij te betrekken. Op deze manier vullen ROC Friese Poort en Elkenien Grien elkaar prima aan. Na de herfstvakantie worden de geïnteresseerde buurtbewoners uitgenodigd voor een nabespreking van de huisbezoeken en voor een mogelijk vervolg met Buurkracht. Deze organisatie is in Dongeradeel al actief in vier dorpen en één wijk in Dokkum.

Een brief met aankondiging van de bezoeken is inmiddels verspreid in de wijk de Weeshuislanden. Hebt u ook als milieubewuste huisbewoner interesse in dit project? Neem dan contact op met Stichting Elkenien Grien, via www.elkeniengrien.nl.

terug naar overzicht
Duurzame samenwerking tussen ROC Friese Poort en stichting Elkenien Grien
© Foto's: Henk Aartsma

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie