Stichting Elkenien Grien en ROC Friese Poort doen duurzaamheidsproject · Foto('s): Henk Aartsma
  Henk Aartsma

Stichting Elkenien Grien en ROC Friese Poort doen duurzaamheidsproject

woensdag 26 september 2018

In de week van 1 tot en met 5 oktober (week 40) starten 25 studenten van ROC Friese Poort een duurzaamheidsproject. Hiervoor gaan zij ruim 400 bewoners van de Dokkumer wijk de Weeshuislanden bezoeken. In het kader van een duurzaamheidsproject op school vervullen zij de rol van energieambassadeur, die de bewoners probeert te stimuleren om minder energie in huis te verbruiken.

Dit project is ontstaan door een collegiale samenwerking van stichting Elkenien Grien en ROC Friese Poort. Elkenien Grien staat pal voor een energieneutraal Dongeradeel in 2030. Alle inwoners van Dongeradeel worden de komende tijd benaderd om zoveel mogelijk energie te besparen en zelf -of met de buurt of wijk- duurzame energie (met bijvoorbeeld behulp van zon en wind) op te wekken.

Ook ROC Friese Poort ziet het belang in van een fossielvrije toekomst en zet dit project in als een perfecte mogelijkheid om haar studenten hierbij te betrekken. Op deze manier vullen ROC Friese Poort en Elkenien Grien elkaar prima aan. Na de herfstvakantie worden de geïnteresseerde buurtbewoners uitgenodigd voor een nabespreking van de huisbezoeken en voor een mogelijk vervolg met Buurkracht. Deze organisatie is in Dongeradeel al actief in vier dorpen en één wijk in Dokkum.

Een brief met aankondiging van de bezoeken is inmiddels verspreid in de wijk de Weeshuislanden. Hebt u ook als milieubewuste huisbewoner interesse in dit project? Neem dan contact op met Stichting Elkenien Grien, via www.elkeniengrien.nl.

Stichting Elkenien Grien en ROC Friese Poort doen duurzaamheidsproject · Foto('s): Henk Aartsma
Stichting Elkenien Grien en ROC Friese Poort doen duurzaamheidsproject · Foto('s): Henk Aartsma
  Henk Aartsma

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Harteklanken
  Tijdens het ontbijt op zaterdagochtend brengt RTV NOF geestelijke Harteklanken.
 • 09:00 - 11:00
  Klankbord
  Geestelijk verzoekplaten programma. Tijdens het programma bestaat de mogelijkheid om telefonisch een lied met een boodschap aan te vragen voor een zieke of jarige of gewoon zomaar.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Hollandse toppers
  Elke zaterdagavond hoor je Tinus uit je speakers komen. De gezelligste hits en meezingers komen voorbij in Hollandse toppers!
 • 20:00 - 23:00
  Hollands op zijn best
  Nederlandstalig verzoekplaten-programma voor iedereen, voor jong en oud. Bel voor een plaat naar (0511) 44 12 02.
 • 23:00 - 00:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?