VIDEO: Stichting Waridi organiseert muziekavond · Foto('s): 

VIDEO: Stichting Waridi organiseert muziekavond

woensdag 20 augustus 2014

Stichting Waridi, Oranjevereniging Raard en Popkoor Opus 3 zetten zich in voor de bouw van een Afrikaanse zorgboerderij voor jonge zwerfmeisjes in Kampala Oeganda. Met Muzyk oan ‘e Ie wil de stichting gelden ophalen voor dit project. Op het water, in de stal en in de schuur zullen meerdere muzikanten op 30 augustus voor verrassende optredens zorgen. Folkert-Hans Tolsma zal in de loop van de avond optreden en ervoor zorgen dat de voetjes van de vloer kunnen.

Zorgboerderij

Sinds 2010 is stichting Waridi bezig om een Afrikaanse zorgboerderij in Oeganda te ondersteunen. Meisjes vanaf twaalf jaar die uit de prostitutie komen worden via het project Destiny Girls opgevangen en krijgen therapie. De initiatiefnemers wilden graag verhuizen naar een kippenboerderij buiten de stad. De meisjes zijn daar veiliger en zullen minder gauw terugvallen in hun oude patroon. Een kippenboerderij biedt grote mogelijkheden op het gebied van arbeidstherapie en beroepsonderwijs. De stal is aan het begin van 2013 gereed gekomen en in mei is de eerste lichting van dertienhonderd kuikens gearriveerd.

De begeleiding van de meiden wordt momenteel bemoeilijkt door het feit dat het tehuis er nog niet staat. Momenteel verleent Destiny Girls op een ambulante vorm begeleiding. Om bij de boerderij het opvangtehuis te kunnen bouwen organiseren wij de muziekavond ‘Muzyk oan ‘e Ie’. Het is de bedoeling om in de loop van 2014 te beginnen met de bouw van het tehuis.

Muzyk oan ‘e Ie

Op zaterdagavond 30 augustus organiseert Stichting Waridi i.s.m. Oranjevereniging Raard en Popkoor Opus 3 een spetterende muziekavond aan de Dokkumer Ee. Op deze avond zullen meerdere muzikanten zorgen voor verrassende optredens vanaf het water, in de schuur en in de stal. In de loop van de avond gaat Folkert-Hans Tolsma los en kunnen de voetjes van de stalvloer! www.folkert-hans.nl

De opbrengst van deze avond is bestemd voor Stichting Waridi en wordt volledig besteed aan de bouw van een zorgboerderij voor jonge zwerfmeisjes in Kampala, Oeganda. Komt allen en neem zoveel mogelijk muziek- en dansliefhebbers mee! Meer informatie over Muzyk oan ‘e Ie is te vinden op www.waridi.nl

(C) Video: Hendrikje Talsma & Boukje Hendrika Weistra

Auteur: Redactie RTVNOF

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 16:00
  Runwei Sport
  Het sportprogramma van RTV NOF met live verslag van alle sporten uit Noordoost-Friesland. Naast voetbal ook veel aandacht voor korfbal, volleybal, basketbal, kaatsen meer.
 • 16:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2023 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio