Stille Genieter baalt van ophef

Zondag 13-10-2019
HARKEMA - Gooitzen de Haan (De Stille Genieter) zegt te balen van de ophef die is ontstaan naar aanleiding van een poster voor een feestavond op 2 november in Harkema waar een speciale dvd van volkszanger Rommy zal worden gepresenteerd. “Al twaalf jaar vragen fans wanneer die dvd komt”, zegt de Haan.

“Nu is het straks 12,5 jaar geleden, dus kwam ik met een poster: ‘12,5 jaar Eerbetoon Rommy, de baten worden aangewend voor onderhoud van Rommy’s graf’. Dat schoot nabestaanden van de in 2007 overleden volkszanger in het verkeerde keelgat.

De Haan zegt dat hij geschrokken is van alle reactie’s op sociale media. “Ik heb contact gezocht met de begrafenisvereniging, werd doorverwezen naar de oud-wethouder en die stelde deze tekst voor om op de poster te zetten”, zegt de oud-platenbaas van Rommy. ” Dat betekent dat als er over vijftig of 75 jaar niemand meer bij Rommy’s graf komt de begrafenisvereniging zich ermee redt. Dan staat er namelijk nog altijd een geldpotje van De Stille Genieter.”

Er is inderdaad geen overleg met de familie geweest, geeft De Haan toe. “Ik heb dit op eigen houtje gedaan. De familie mag zelf het graf ook wel onderhouden. Maar ik doe dit voor mijn vriend Rommy. Ik stort de opbrengst op een rekening, dat geld kan ooit gebruikt worden voor onderhoud”.

terug naar overzicht
Gooitzen de Haan (l) met zanger Rommy Henstra (r)
© Foto's: De Stille Genieter


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie