Stralend DTL wint eerste wedstrijd van Spannum

Maandag 09-09-2019
HANTUM - In het zon overgoten Hantum vond afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd van de veldcompetitie voor DTL 1 plaats tegen Spannum 1. Na een vakantie met Netflix, all-inclusive hotels en ‘voor deze keer het hardlopen even overslaan’ was het weer hoog tijd om het vlaggenschip van Hantum de overwinning in te varen. Het gezamenlijke voorbereidingsweekend voor de selectie was achter de rug. Dit heeft er voor moeten zorgen dat menig speler weer topfit aan de start van deze competitie verscheen middels zware volleybal wedstrijden. Maar ook de fun-factor van een regulier weekendje weg was zeker terug te vinden op het ganse eiland. Wellicht wil Nes Café deze feestelijke selectie wel sponsoren op termijn, wij hebben in ieder geval Nes Café reeds gesponsord. Met de nieuwe gemotiveerde trainer Wybe staat de selectie van DTL aan het begin van een lokale revolutie in de derde klasse.

Onder het arbitragisch toeziend oog van Dhr. Wageman begon de wedstrijd. Een afstandsschot van Levi is het eerste doelpunt van de wedstrijd. Hierna wordt gescoord aan beide kanten. Grietje gooit er een uitstartbal in, Jacob een afstandsschot en een strafworp. En zo gaat DTL 1 de rust met een stand van 4-3 in het voordeel van DTL. Het doelpuntensaldo is aan de lage kant en hier wordt dan ook op gehamerd om dit in de tweede helft te doen veranderen. Zo maakt Nynke in het begin van de tweede helft een afstandsschot en scoort Spannum tweemaal wat tot een gelijkstand van 5-5 leid. Gelukkig maakt Oane een doorloopbal en maken Grietje en Levi beide een kleine kans waardoor de stand 8-5 is en DTL weer kan verlangen naar de winst. Hierna wordt er weer gescoord in beide teams en krijgt Spannum niet meer de gelegenheid om de voorsprong van DTL te overtreffen. Grietje maakt een uitstarter en een doorloopbal, Pieter Anne en Sippy beide een afstandsschot en Sippy nog een kleine kans. Al met al eindigt de wedstrijd met 13-9 in het voordeel van DTL en kan er na de tijd met een goed gevoel een alcoholische versnapering gedronken worden in de kantine en daarna op de Admiraliteitsdagen.

Er was opgelopen zaterdag een team te zien wat plezier uitstraalde en na een lange tijd weer op een vermakelijke wijze voor het publiek speelde. Dit hopen wij als team en selectie wekelijks uit te dragen en daarmee ook zoveel mogelijk wedstrijden te winnen als dat nodig is om kampioen te worden in de derde klasse.

terug naar overzicht

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie